Товарообіг між Україною і Китаєм за п'ять місяців збільшився на 48%

Товарообіг між Україною і Китаєм за п'ять місяців збільшився на 48%

Укрінформ
Товарообіг між Україною і Китаєм за перші п'ять місяців поточного року збільшився на 48 відсотків порівняно з аналогічним періодом минулого року і становив понад 7 млрд 400 млн доларів.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив посол КНР в Україні Фань Сяньжун на пресконференції, приуроченій 10-річчю стратегічного партнерства між Китаєм і Україною.

«З січня по травень цього року товарообіг між нашими країнами становив понад 7 млрд 400 млн доларів. Це майже 48 відсотків зростання від рівня минулого року», - сказав Фань Сяньжун.

Дипломат підкреслив, що це показники всього за п'ять місяців, і спрогнозував, що цього року можна очікувати на «гарний розвиток».

За словами посла, існує великий потенціал для розвитку взаємної торгівлі, зокрема, в аграрній сфері. Як приклад Фань Сяньжун повідомив, що Україна посідає перше місце серед імпортерів до Китаю пшениці, соняшникової олії і соняшникового шроту. Водночас дипломат зауважив, що в минулому році Китай закупив на світових ринках понад 100 млн тонн сої, з них на Україну припадає 50-60 тис. тонн.

Посол також повідомив, що Китай імпортує багато ячменю, яловичини і гороху.

«Ми готові закуповувати більше продукції з Украіни. Ринок Китаю для України відкритий», - запевнив посол.

Читайте також: Україна пообіцяла захистити інтереси китайських інвесторів «Мотор Січі» - посол КНР

Як повідомлялося, товарообіг України з Китаєм в 2020-му році збільшився до 15,4 мільярда доларів порівняно з 12,79 мільярда доларів у 2019 році.

У 2020 році український імпорт до Китаю становив 8,3 мільярда доларів, експорт - 7,1 млрд доларів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-