Україна пообіцяла захистити інтереси китайських інвесторів «Мотор Січі» - посол КНР

Україна пообіцяла захистити інтереси китайських інвесторів «Мотор Січі» - посол КНР

Укрінформ
Українська сторона запевнила Китай, що інтереси китайських інвесторів «Мотор Січі» будуть належним чином захищені.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив посол КНР в Україні Фань Сяньжун на пресконференції, присвяченій 10-річчю стратегічного партнерства між КНР і Україною.

Він зауважив, що врегулювання ситуації навколо «Мотор Січі», яка триває вже кілька років, відповідає інтересам української сторони.

За словами дипломата, в Китаї взяли до уваги те, що уряд України докладає постійних зусиль для поліпшення свого інвестиційного рейтингу. У цьому контексті він акцентував, що «будь-яка неакуратність» може вплинути на сприйняття інвесторами України.

«Багато хто і в світі, і, звичайно в Китаї, стежать за тим, якою буде доля цього проєкту («Мотор Січі» - ред.) і чи буде справедливе раціональне вирішення питання ... Будь-які рішення мають відповідні наслідки, я впевнений, що українська сторона це розуміє. У нас є відповідні контакти. Українська сторона нас запевняє в тому, що вона буде відповідним чином захищати законні інтереси китайських інвесторів» («Мотор Січі» - ред.)», - сказав Фань Сяньжун.

Як повідомлялося, 23 березня Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про повернення "Мотор Січі" державі. Згодом суд заарештував 100% акцій компанії, контроль над якою протягом останніх п'яти років намагалися встановити китайські інвестори, пов'язані з фірмою Skyrizon Aircraft Holdings. Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявляв, що до Верховної Ради буде подано законопроєкт про націоналізацію "Мотор Січі".

Читайте також: Рішення щодо «Мотор Січі» не приймаються швидко - Стефанішина

Представник МЗС КНР, коментуючи рішення Ради національної безпеки та оборони України про повернення підприємства в держвласність, заявив, що Китай вимагає від України захисту інтересів китайських інвесторів, які вклали кошти в українське підприємство "Мотор Січ".

Віцепрем'єр-міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський у коментарі ЗМІ 22 червня заявив, що уряд України не планує добиватися націоналізації заводу "Мотор Січ", йдеться швидше про встановлення контролю з боку держави, можливо, шляхом докапіталізації підприємства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-