У Нафтогазі спростували зростання ціни: побутові клієнти отримують газ по 7,96 гривні

У Нафтогазі спростували зростання ціни: побутові клієнти отримують газ по 7,96 гривні

Укрінформ
Усі клієнти ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» за замовчуванням обслуговуються за річним тарифним планом «Фіксований», тобто 7,96 грн за кубометр із ПДВ, без вартості розподілу.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці директор з інтегрованих комунікацій у Групі Нафтогаз Максим Білявський.

"Для побутових клієнтів ця ціна на газ зафіксована на рік та не змінюється навіть за умов підвищення цін на європейських хабах і сезонних коливань. Підключення до тарифного плану «Місячний» відбувається ЛИШЕ за бажанням клієнта", - додав Білявський.

Він також пояснив, що тарифний план «Місячний» є індикативним.

Читайте також: У Нафтогазі спростували фейки навколо візиту Вітренка до США

"ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» (ГК «Нафтогаз України») розрахувала у червні ціну у рамках тарифного плану «Місячний», враховуючи поточну ситуацію на ринку ЄС. Таким чином, місячна ціна є індикативною і підтверджує ефективність річного тарифного плану «Фіксований», ціль якого - захистити побутових споживачів від цінових коливань на ринку", - зауважив директор з комунікацій.

За його словами, ціна на газ у тарифі "Місячний" корелюється з цінами європейських хабів.

"У середньому на початок червня ціни на газ у Європі сягали 25,9 євро/МВт-год, що трохи більше за $270 за тисячу кубометрів. Це зумовлено коливаннями цін на енергоринках, через те, що РФ штучно обмежує поставок газу з метою створення тиску для завершення будівництва «Північний потік-2». Також на зростання цін впливає кон’юнктура глобальних ринків, зокрема високі ціни на зріджений природний газ в азіатському регіоні", - прокоментував Білявський.

Читайте також: Підстав для підвищення тарифів на тепло і гарячу воду немає – Білявський

ГК "Нафтогаз України" у липні готується презентувати нову пропозицію на ринку - сезонний тарифний план з можливістю рівномірних оплат, анонсував директор з комунікацій.

Днями ЗМІ повідомили, що ГК "Нафтогаз України" у червні підвищила ціну на газ у тарифі "Місячний" до 11,94 грн за кубометр, тоді як річний фіксований тариф компанії становить 7,96 грн за кубометр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-