Корупція в «Борисполі»: справа екскерівника аеропорту дійшла до суду

Корупція в «Борисполі»: справа екскерівника аеропорту дійшла до суду

Укрінформ
Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерували до суду справу за обвинуваченням екскерівника державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" і начальника служби орендних відносин, які незаконно надавали підприємцям за заниженою вартістю в оренду приміщення аеропорту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАБУ.

Колишній керівник підприємства обвинувачується за ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України, начальник служби орендних відносин — ч.5 ст.27, ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України.

"Як з’ясувало слідство, службові особи ДП МА "Бориспіль" у 2016-2017 роках на підставі укладених договорів попередньої оренди неправомірно передавали приміщення приватним підприємствам поза конкурсом за заниженою вартістю. Тоді як за законом подібні дії має вчиняти лише Фонд державного майна України за відповідною конкурсною процедурою та з погодження Міністерства інфраструктури як уповноваженого органу управління", - ідеться у повідомленні.

Читайте також: В аеропорту «Бориспіль» виявили контрабандний кокаїн на ₴11,5 мільйона

В результаті таких незаконних дій лише по двох приміщеннях аеропорту завдані збитки у понад 16,5 млн грн.

"Укладення попередніх договорів припинилося лише після втручання НАБУ та надання відповідних рекомендацій. Зазначені факти детективи НАБУ розслідували з червня 2019 року до лютого 2021 року. Про підозру учасникам корупційної схеми повідомили у вересні 2020 року", - заявили в НАБУ.

Як повідомляв Укрінформ, 14 липня прокурори САП вручили президенту компанії "Міжнародні авіалінії України", колишньому очільнику аеропорту “Бориспіль” Євгенію Дихне обвинувальний акт у справі про надання дозволів на оренду приміщень аеропорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-