Рада ухвалила закон, необхідний для податкової амністії

Рада ухвалила закон, необхідний для податкової амністії

Укрінформ
Верховна Рада у другому читанні підтримала закон щодо звільнення від кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків та зборів осіб, які здійснили одноразове добровільне декларування.

Як передає кореспондент Укрінформу, за відповідний законопроєкт №5156 про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення проголосувало 257 народних депутатів.

Змінами до Кримінального кодексу України пропонується встановити, що подання одноразової добровільної декларації та сплата узгодженої суми збору є підставою для звільнення декларанта від кримінальної відповідальності за ухилення від сплати податків та зборів.

При цьому також запроваджується кримінальна відповідальність за незаконне розголошення, передачу або надання доступу до інформації, що міститься в одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.

Також депутати 252 голосами підтримали у першому читанні законопроєкт №5154 "Про внесення зміни до статті 29 Бюджетного кодексу України у зв'язку із внесенням змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету".

Документом передбачається, що гроші, які будуть зібрані у вигляді податків за задекларовані кошти підуть до загального фонду бюджету.

Як повідомляв Укрінформ, раніше Верховна Рада ухвалила закон, що передбачає амністію капіталів, тобто одноразове декларування активів фізосіб для легалізації своїх статків. Відповідний законопроєкт "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету" (№5153) у другому читанні підтримали 243 депутати.

Читайте також: Рада розблокувала підписання закону про портал для викривачів корупції

Документом передбачається у період з 1 липня 2021 року до 1 липня 2022 року провести одноразове (спеціальне) добровільне декларування активів фізичних осіб.

Податкова амністія — це одноразова акція держави, коли певним категоріям осіб надається дозвіл звільнити від податків певні доходи, яких вони раніше не задекларували і не сплатили податку, протягом обмеженого проміжку часу. При цьому декларанти сплачують державі фіксований податок від «амністованої» суми доходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-