Місія Світового банку перевірила виконання проєкту з відновлення Східної України

Місія Світового банку перевірила виконання проєкту з відновлення Східної України

Укрінформ
Місія Світового банку із впровадження проєкту "Східна Україна: возз'єднання, відновлення, відродження" завершила перевірку виконання плану з його реалізації та узгодила наступні кроки в рамках проєкту.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"8 червня 2021 року завершилася перша місія з впровадження проєкту "Східна Україна: возз'єднання, відновлення, відродження" (Проєкт 3В). Метою місії, яка проходила в форматі онлайн-конференцій, була перевірка статусу виконання пунктів плану реалізації проєкту, який розпочався у січні цього року, та узгодження робочого плану на найближчий час", - йдеться у повідомленні.

За результатами роботи місії підготовлено підсумковий звіт та узгоджено план виконання проєкту на найближчі три місяці.

В обговоренні поточного стану справ із впровадження всіх компонентів проєкту "Східна Україна: возз'єднання, відновлення, відродження" взяли участь представники керівництва Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України разом з представниками Світового банку, групи впровадження проєкту від міністерства та Державної агенції автомобільних доріг, представники Держслужби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Міністерства аграрної політики та продовольства, Луганської ОДА-ВЦА, Сєвєродонецької ВЦА, Старобільської територіальної громади Луганської області.

Зокрема, під час місії відзначено прогрес у підготовці техніко-економічного обґрунтування будівництва нового сучасного агрологістичного хабу в Старобільському районі Луганської області та сучасної лабораторії для перевірки на безпечність сільськогосподарської продукції та харчових продуктів у цьому регіоні, на підконтрольній уряду України території.

З Міністерством аграрної політики та продовольства України та Луганською ОДА обговорили варіанти підтримки фермерів регіону, які працюватимуть в агрохабі, за допомогою кластерного підходу та підтримки сільгоспкооперативів, а також розвиток ланцюжку створення додаткової вартості фермерської агропродукції та залучення молоді і громад до цього процесу.

Читайте також: Світовий банк залишив прогноз зростання ВВП України на рівні 3,8%

За результатами місії затверджено Операційний посібник проєкту, завдяки якому Світовий банк розпочне фінансування визначених компонентів проєкту. «У нас є дорожня карта реалізації проєкту і ми працюємо на конкретні результати, аби фермери Луганщини мали сучасний, багатофункціональний майданчик співпраці та підтримки свого бізнесу», - зазначив перший заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ростислав Замлинський.

Як повідомлялося, 3 червня місія Світового банку із впровадження проєкту "Східна Україна: возз'єднання, відновлення, відродження" розпочала перевірку статусу виконання плану з його реалізації.

Україна та Міжнародний банк реконструкції та розвитку (Світовий банк) в грудні 2020 року підписали угоду про позику в розмірі 100 мільйонів доларів США на реалізацію проєкту «Східна Україна: Возз’єднання, відновлення та відродження (Проєкт 3В)».

Мета проєкту полягає в покращенні транспортного сполучення, підтримці відновлення сільськогосподарської галузі на територіях впровадження проєкту із активним залученням громад, що постраждали внаслідок збройної агресії РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-