ДФС оприлюднила механізми податкових «скруток» і шляхи протидії махінаціям з ПДВ

ДФС оприлюднила механізми податкових «скруток» і шляхи протидії махінаціям з ПДВ

Відео
Укрінформ
Державна фіскальна служба України оприлюднила механізми податкових «скруток» і шляхи протидії цим махінаціям.

Про це йдеться у спеціальному відеоролику, який поширив на своїй сторінці у Фейсбуці голова ДФС Вадим Мельник, передає Укрінформ.

У відеоролику, зокрема, зазначається, що у 2020 році до бюджету було сплачено ПДВ на суму 13,5 млрд дол. в еквіваленті. Однак через фінансові махінації з ПДВ держбюджет за рік втрачає до 30 млрд грн.

«Правопорушення у сфері оподаткування завдають великих збитків всьому суспільству через недоплачені зарплати, пенсії, субсидії, недофінансовану медицину та інфраструктуру. За даними статистики, кожна п'ята гривня ПДВ, яка сплачується кінцевим споживачем за будь-який товар, вимивається з легального економічного обороту на користь ділків, які займаються шахрайством у сфері оподаткування. Мова йде про так звані скрутки ПДВ, тобто фінансові махінації, які дозволяють підприємству отримувати фіктивний податковий кредит з ПДВ чи навпаки «продавати» його. Тим самим шахраї привласнюють додатковий прибуток за рахунок завдання збитків державі і добросовісним платникам податків», - зазначається у повідомленні.

Читайте також: Прем'єр пояснив, як позначилась на бюджеті боротьба зі «скрутками»

Як наголошує Мельник, протидія податковим «скруткам» була визначена одним із основних завдань ДФС під час його призначення на посаду голови відомства. Перші результати, за його словами, вже є: упродовж перших місяців 2021 року ДФС разом з Державною податковою службою України вдалося зменшити щомісячний обсяг «ПДВ-скруток» більш ніж на 1 млрд грн. «Проте зупинятися на досягнутому ми не будемо і продовжимо у взаємодії з іншими органами влади руйнувати шахрайські схеми», - додав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-