Посол Франції анонсував підписання нових економічних контрактів з Україною

Посол Франції анонсував підписання нових економічних контрактів з Україною

Укрінформ
Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен анонсував підписання нових масштабних контрактів між Франціє і Україною в економічній сфері, про які йшлося на зустрічі президентів Емманюеля Макрона та Володимира Зеленського.

Про це дипломат розповів у інтерв’ю Укрінформу.

Він відзначив, що, попри певний спад у 2020 році товарообіг між нашими країнами залишається на відносно високому рівні, а з початку поточного року зафіксовано його пожвавлення.

У цьому контексті посол Франції нагадав про реалізацію двох контрактів - стосовно поставки гелікоптерів та патрульних катерів для потреб МВС України, робота за якими відбувається точно за планом.

За словами дипломата, співголови Спільної франко-української міжурядової комісії Брюно Ле Мер і Арсен Аваков регулярно спілкуються у телефонному, відеорежимі та при особистих зустрічах і мають «певні напрацювання».

«Під час зустрічі двох президентів у Парижі була надана рекомендація пришвидшити роботу в рамках Спільної комісії, аби підготувати можливості для започаткування нових значних контрактів у економічній сфері. Є підстави сподіватися, що протягом найближчих тижнів деякі із цих контрактів будуть конкретизовані і оприлюднені, і це стане нагодою для нових зустрічей між нашими міністрами», - сказав де Понсен.

При цьому він уточнив, про які саме контракти йдеться.

Читайте також: Посол Франції — про деолігархізацію: За останні тижні з’явилося відчуття позитивного імпульсу

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков 30 березня заявив, що Україна і Франція розпочинають ще один спільний проєкт – виробництво висотних драбин для пожежних автомобілів.

Наразі Україна і Франція працюють над двома великими спільними контрактами – постачання 55 гелікоптерів у рамках Єдиної авіаційної системи та 20 патрульних катерів для потреб ДПСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-