Датагруп бере $65 мільйонів кредиту ЄБРР для придбання компанії «Воля»

Датагруп бере $65 мільйонів кредиту ЄБРР для придбання компанії «Воля»

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надає компанії «Датагруп» кредит $65 млн для придбання компанії «Воля», що дасть змогу створити більш потужного і конкурентоспроможного телекомунікаційного оператора.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в пресрелізі банку, що є в розпорядженні Укрінформу.

Компанія «Датагруп», яка є одним із провідних провайдерів волоконно-оптичної інфраструктури та цифрових послуг в Україні, купує провідного українського провайдера послуг платного телебачення та кабельного швидкісного Інтернет-доступу в роздрібному сегменті компанію «Воля».

Фінансування для цієї угоди забезпечує Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), який надає кредит у розмірі $65 млн у гривневому еквіваленті компанії «Датагруп», мажоритарним власником якої є фонд під управлінням компанії Horizon Capital.

Читайте також: Об’єднання компаній «Датагруп» і «Воля» не призведе до змін на ринку – Укртелеком

Кредитні кошти насамперед будуть використані для придбання компанії «Воля», що дасть змогу створити більш потужного і конкурентоспроможного телекомунікаційного оператора з кращою якістю послуг та ширшим їхнім набором.

«Ми раді оголосити про співпрацю з ЄБРР, результатом якої стало отримання фінансування на суму $65 млн. Ці кошти будуть інвестовані у бізнес для підтримання його зростання та розвитку – придбання компанії «Воля» та повномасштабну модернізацію мережі. Це фінансування підтримує наші плани розвитку і дозволить зробити нашу мережу найсучаснішою на телекомунікаційному ринку України, підняти якість послуг на новий рівень і перевищити очікування споживачів як їхнього надійного партнера», - сказав генеральний директор та акціонер «Датагруп» Михайло Шелемба.

Читайте також: Під нові українські санкції потрапила компанія-власник магазинів «Спортмастер»

У межах співробітництва з ЄБРР «Датагруп» також зобов’язалася розширити свою програму стажувань та пропонувати більше можливостей для навчання та працевлаштування українській молоді.

ЄБРР є найбільшим інституційним інвестором в Україні. Лише за останні 2 роки банк узяв на себе зобов’язання щодо надання €2 млрд для української економіки. Ці інвестиції поєднуються з підтримкою змін у законодавстві та політиці, спрямованих на боротьбу проти корупції, підвищення ефективності управління на державних підприємствах, реалізацію структурних реформ та створення більш прозорого бізнес-середовища.

«Датагруп» - всеукраїнський оператор зв’язку для бізнесу та дому. Компанія надає широкий спектр послуг для бізнесу, включаючи побудову корпоративних мереж, інтернет-послуги та телебачення, доступ до банківських послуг, кібербезпеку та захист від DDoS-атак, послуги телефонії та аутсорсинг контакт-центрів, хмарні послуги та послуги дата-центру. Для приватних користувачів «Датагруп» надає послуги доступу в інтернет, телебачення й телефонії. Наразі «Датагруп» демонструє одні з найвищих темпів зростання на вітчизняному ринку телекомунікаційних послуг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-