АРМА обрала Укртранснафту управителем «труби Медведчука»

АРМА обрала Укртранснафту управителем «труби Медведчука»

Укрінформ
Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів обрало управителем для арештованої частини нафтопродуктопроводу "Самара – Західний напрямок" АТ "Укртранснафта".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АРМА.

"За підсумками розгляду пропозицій учасників конкурсу з відбору управителя для частини магістрального нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок» Тендерний комітет АРМА з питань управління активами ухвалив рішення про обрання переможцем конкурсу АТ "Укртранснафта", - повідомляє АРМА.

У нацагентстві підкреслили, що переможець повністю відповідав установленим критеріям відбору та запропонував найбільш вигідні економічні умови. Крім того, щодо іншого конкурсанта – ТОВ «Прикарпатзахідтранс» - ухвалою Вищого антикорупційного суду України від 23.02.2021 р. передбачено заборону на користування та розпорядження зазначеним активом.

Читайте також: Аваков - про «трубу Медведчука»: Існує кілька кримінальних справ

Як повідомлялося, РНБО на засіданні 19 лютого ухвалила рішення про застосування санкцій до 19 юридичних та восьми фізичних осіб, серед яких народний депутат від ОПЗЖ Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. Обмеження ввели у зв'язку з розслідуванням СБУ щодо фінансування тероризму.

За даними секретаря РНБО, санкції накладаються на все майно Медведчука.

21 лютого Президент Володимир Зеленський повернув у державну власність нафтопровід "Прикарпатзахідтранс", ввівши в дію рішення РНБО від 19 лютого.

Читайте також: Україна не залежить від постачання дизеля через «ПрикарпатЗахідтранс» - Вітренко

23 лютого Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про арешт та передачу в управління АРМА всього майна та інфраструктури стратегічного нафтопроводу. Водночас до визначення переможця конкурсу та початку ним заходів із управління арештований об’єкт перебуває на відповідальному зберіганні АТ "Укртранснафта".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-