Україна і Китай обговорили розвиток двосторонньої співпраці

Україна і Китай обговорили розвиток двосторонньої співпраці

Укрінформ
Українсько-китайська військово-технічна співпраця має розвиватися на основі взаємовигоди.

Про це йшлося на зустрічі віцепрем’єр-міністра – міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олега Уруського з послом КНР в Україні Фань Сяньжунем, повідомляє Укрінформ із посилання на пресслужбу віцепрем'єра.

«Сторони обговорили питання військово-технічного співробітництва. Відзначили, що цей сегмент має важливе значення для розвитку взаємин між державами. Висловили спільну позицію, що українсько-китайська військово-технічна співпраця має розвиватися на основі взаємовигоди», - йдеться у повідомленні.

Глава Мінстратегпрому розповів послу про становлення новоствореного відомства та плани реформування оборонно-промислової галузі України.

Уруський наголосив на важливості розвитку торговельно-економічної співпраці між країнами. «Китай посідає перше місце в структурі товарообігу України, а це 15,42 млрд дол. за підсумками 2020 року», - сказав він.

Читайте також: Китай підтвердив невизнання спроб анексії Криму і заборону контактів з окупаційною владою – Єнін

Зі свого боку Фань Сяньжун зазначив, що між Україною та КНР закладено міцний фундамент для поглиблення двосторонньої співпраці. Зокрема, діє Комісія зі співробітництва між урядом України та урядом Китайської Народної Республіки, а також низка профільних галузевих підкомісій та робочих груп.

«Цей потенціал необхідно розвивати. Китайський ринок динамічно зростає і відкритий для України», – сказав дипломат.

Посол також наголосив, що Китай визнає суверенітет та територіальну цілісність України, і ця позиція Пекіна залишається незмінною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-