Уряд додав шість нових напрямків державної підтримки аграріїв

Уряд додав шість нових напрямків державної підтримки аграріїв

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив постанову «Про внесення змін до пункту 3 Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки сільгосптоваровиробників». 

Як передає кореспондент Укрінформу, таке рішення прийняв уряд на своєму засіданні 7 квітня 2021 року.

«Якісна і справедлива підтримка аграріїв з боку держави дає можливість цьому сектору розвиватись та конкурувати на світових ринках. Отож, тепер така державна допомога також може йти на відшкодування сільгосппродукції та відшкодування втрат посівів внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного або природного характеру, як наприклад, посухи», - сказав під час засідання уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Як йдеться у пояснювальній записці до постанови, додано наступні напрями державної фінансової підтримки сільгоспвиробників:

державна підтримка страхування сільськогосподарської продукції;

відшкодування втрат від пошкодження посівів сільськогосподарських культур внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру;

державна підтримка сільськогосподарських товаровиробників, які використовують меліоровані землі;

державна підтримка виробників органічної сільськогосподарської продукції;

державна підтримка виробників картоплі;

державна підтримка сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблювальних угідь.

Читайте також: В Україні розширили перелік техніки для аграріїв, вартість якої компенсується з бюджету

На зазначені напрями планується спрямувати 500 млн грн. Зокрема, на держпідтримку страхування аграрної продукції – 50 млн грн; на відшкодування втрат від пошкодження посівів сільськогосподарських культур внаслідок надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру – 240 млн грн; на державну підтримку сільгоспвиробників, які використовують меліоровані землі – 50 млн грн; на державну підтримку виробників органічної сільськогосподарської продукції – 50 млн грн; на фінансову підтримку розвитку галузі картоплярства – 60 млн грн; на державну підтримку сільськогосподарських товаровиробників шляхом виділення бюджетних субсидій з розрахунку на одиницю оброблених угідь – 50 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-