Світова економіка зростатиме швидше, ніж прогнозувалося - МВФ

Світова економіка зростатиме швидше, ніж прогнозувалося - МВФ

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд очікує, що світова економіка зростатиме швидше, ніж прогнозувалося ще три місяці тому, й досягне показника 6% нинішнього року, а також 4,4% наступного.

Такі цифри оприлюднила в вівторок під час презентації нового огляду МВФ «Перспективи світової економіки» головний економіст Фонду Гіта Гопінат, передає кореспондент Укрінформу.

«Зараз ми прогнозуємо більш потужне відновлення світової економіки у 2021 та 2022 роках порівняно з нашим попереднім прогнозом у січні, зі зростанням до 6% у 2021 році та 4,4% у 2022-му», - зауважила представниця Фонду.

Минулого разу передбачалося, що цьогорічне зростання не перевищуватиме рівня 5,5%, а наступного року становитиме 4,2%.

Читайте також: МВФ надасть допомогу бідним країнам для боротьби з COVID-19

Водночас у МВФ наголошують, що перед світовою економікою залишаються виклики, пов’язані з кардинально різними темпами відновлення як між країнами, так і у різних галузях всередині національних економік. Крім того, потрібно буде ще визначити негативний вплив економічного збитку від кризи, спричиненої пандемією. Додатковим чинником, який матиме безпосередній вплив на подальше зростання, є темпи вакцинації по всьому світу.

Читайте також: В МВФ прокоментували перегляд програми stand by для України

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва вперше заявила, що Фонд очікує кращих прогнозів щодо відновлення глобальної економіки в 2021 та 2022 роках, однак не називала конкретних показників. У цьому зв’язку вона зазначила, що позитивний ефект, головним чином, очікується з огляду на фіскальні заходи, запроваджені в багатьох країнах, потужний економічний поштовх з боку США й Китаю, а також перспективи вакцинації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-