Профспілка заводу Малишева просить Президента запобігти знищенню підприємства

Профспілка заводу Малишева просить Президента запобігти знищенню підприємства

Укрінформ
Первинна профспілкова організація ДП «Завод ім. Малишева» (Харків) звернулася до Президента Володимира Зеленського з проханням не допустити знищення підприємства, яке наразі має величезні борги.

Про це стало відомо з тексту листа, який є в розпорядженні Укрінформу.

В ньому йдеться про те, що неефективний менеджмент призвів до кризового стану на підприємстві, яке має стратегічне значення для безпеки та економіки держави. Повідомляється, що завод закінчив 2020 рік зі збитками 112,4 млн грн, має мало замовлень на поточний рік (прогнозований обсяг виробництва на 1-ий квартал року – 169,2 млн грн), а загальна кредиторська заборгованість на 1 січня становила 1,8 млрд грн.

Також зазначається, що працівники не отримали зарплатню за лютий і березень. «Такий стан справ спричиняє відтік висококваліфікованих робітничіх кадрів та призводить до зростання соціальної напруги у трудовому колективі», - йдеться в листі.

У документі зазначено, що 17 березня профспілка звернулася до Укроборонпрому з вимогою розірвати контракт із нинішнім директором заводу, але цю вимогу не виконали та оскаржили в суді.

Читайте також: Укроборонпром проведе конкурс на посаду гендиректора заводу імені Малишева

Профспілка просить Президента втрутитися в ситуацію «з метою недопущення руйнації головного виробника бронетанкової техніки».

Завод імені В. О. Малишева — державне підприємство, що спеціалізується на випуску та модернізації важкої та легкої бронетехніки. З 9 січня 2020 року гендиректором заводу ім. Малишева є Василь Крилас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-