АРМА зробило заяву з приводу обшуків у центральному апараті

АРМА зробило заяву з приводу обшуків у центральному апараті

Укрінформ
Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА) заявляє, що не ухвалювало незаконних рішень щодо повернення фізичній особі арештованих коштів.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві АРМА.

«Національне агентство наголошує на тому, що не ухвалювало незаконних рішень стосовно повернення фізичній особі арештованих коштів, а діяло виключно у рамках наявних повноважень. АРМА й надалі готове сприяти розслідуванню відповідної кримінальної справи у межах своєї компетенції та сподівається на встановлення і притягнення до відповідальності осіб, насправді причетних до вказаних незаконних дій», - сказано в заяві.

АРМА уточнює, що обшуки 1 квітня були проведені у рамках кримінальної справи, яка стосується повернення фізичній особі арештованих коштів у сумі близько 400 тисяч доларів на підставі судового рішення, яке, за версією слідства, було підробленим. Нацагентство заявляє, що детально пояснювало порядок та підстави своїх дій у цій справі, публічно заявляло про готовність надати правоохоронним органам всі необхідні матеріали, а також висловлювало зацікавленість у неупередженому розслідуванні для з’ясування реальної картини подій та кола зловмисників. Повідомляється, що під час проведення слідчих дій співробітники АРМА всебічно співпрацювали з представниками уповноважених структур, надаючи правоохоронцям всі запитувані документи та необхідну інформацію.

«Водночас в ході обшуків у приміщенні центрального апарату АРМА працівниками правоохоронних органів було вилучено ряд документів, зокрема, оригінали договорів управління стратегічними активами, відсутність яких в оригіналі унеможливлює виконання АРМА покладених на неї законом завдань. Ці документи не мають жодного відношення до кримінальної справи, в межах якої проводилися зазначені слідчі дії, мета їх вилучення невідома та незрозуміла», - вказують в АРМА.

Читайте також: Обшуки в АРМА: посадовці агентства причетні до зникнення $400 тисяч

Як повідомлялося, 1 квітня в центральному апараті АРМА та за місцем проживання деяких співробітників пройшли обшуки. Державне бюро розслідувань поінформувало, що слідчі дії були проведені у справі шахрайського заволодіння 400 тис. доларів, водночас в АРМА заявили про зв’язок обшуків із заявами про тиск на співробітників Нацагентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-