Законопроєкт про вдосконалення реалізації арештованого майна пройшов комітет Ради

Законопроєкт про вдосконалення реалізації арештованого майна пройшов комітет Ради

Укрінформ
Комітет з питань правової політики рекомендує Верховній Раді ухвалити у другому читанні та в цілому законопроєкт “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення розбіжностей та осучаснення реалізації майна в іпотеці та виконавчому провадженні” (№3360-1).

Як передає Укрінформ з посиланням на Інформаційне управління Апарату ВР, за відповідну рекомендацію комітет проголосував під час онлайн-засідання 1 квітня.

“За результатом обговорення Комітет рекомендує Верховній Раді прийняти законопроєкт у другому читанні та в цілому з урахуванням пропозицій Комітету та техніко-юридичним доопрацюванням”, - йдеться в повідомленні.

Так, законопроєктом передбачається внесення змін до низки законодавчих актів у сфері реалізації арештованого майна в межах процедури виконавчого провадження. Зокрема, виключення процедури реалізації за фіксованою ціною; визначення порядку проведення електронних аукціонів Кабінетом Міністрів за поданням центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері реалізації майна (майнових прав, інших активів); забезпечення можливості проведення електронних аукціонів у спосіб продажу майна з можливістю зниження початкової ціни; запровадження процедур, які забезпечать прозору реалізацію активів; вдосконалення процедури реалізації предмета іпотеки з дотриманням принципу нотаріального засвідчення фактів для надання їм юридичної вірогідності.

Читайте також: Шмигаль доручив розробити детальний план запуску іпотеки за мінімальними ставками

Як повідомляв Укрінформ, 5 лютого Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт №3360-1 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення розбіжностей та осучаснення реалізації майна в іпотеці та виконавчому провадженні".

Згідно з текстом пояснювальної записки, метою проєкту закону є створення законодавчих передумов для посилення прозорості системи реалізації арештованого майна з дотриманням принципу нотаріального засвідчення фактів для надання їм юридичної вірогідності, підвищення ефективності виконання судових рішень, вдосконалення нормативного регулювання, а також усунення суперечностей між чинними актами в частині реалізації активів в межах процедури виконавчого провадження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-