За експрацівницю ПриватБанку внесли ₴2,7 мільйона застави

За експрацівницю ПриватБанку внесли ₴2,7 мільйона застави

Укрінформ
За колишню працівницю ПриватБанку, якій Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у справі розтрати 136 млн грн банку, внесли заставу у розмірі 2 млн 744 тис. грн. 

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прессекретар ВАКС Олеся Чемерис.

“За колишню працівницю ПриватБанку сьогодні внесли заставу у розмірі 2 млн 744 тис. грн”, - сказала вона.

Як повідомляв Укрнформ, 25 березня слідчий суддя ВАКС застосувала до колишньої працівниці ПриватБанку запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 2 млн 744 тис. 430 грн.

Підозрювана також була зобов’язана дотримуватися процесуальних обов’язків: прибувати за кожною вимогою до слідчого, детектива або суду; не залишати Дніпропетровську область без дозволу слідчого, детектива або суду; повідомляти слідчому, детективу або суду про зміну місця проживання та роботи; утриматися від спілкування із особами, зазначеними в ухвалі; здати на зберігання до відповідних органів паспорт та інші документи, які надають право на виїзд за межі України.

Читайте також: НАБУ оголосило в розшук ексголову правління ПриватБанку Дубілета

Строк дії покладених обов’язків – по 25 травня 2021 року.

За даними ЗМІ, мова йде про колишню працівницю ПриватБанку Надію Конопкіну, яку підозрюють у причетності до розтрати 136 млн грн банку.

У лютому поточного року трьом колишнім високопоставленим співробітникам ПриватБанку були вручені підозри у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненій за попередньою змовою групою осіб у особливо великих розмірах, а також у службовому підробленні, що призвело до розтрати 136 млн грн.

Серед підозрюваних: колишній голова правління ПАТ КБ «ПриватБанк» (ч.5 ст. 191, ч.1 та ч.2 ст. 366 ККУ); колишній перший заступник голови правління ПАТ КБ «ПриватБанк» (ч.5 ст. 191 ККУ); колишня керівниця одного з підрозділів ПАТ КБ «ПриватБанк», яка одночасно обіймала посаду першого заступника голови правління у пов'язаній страховій компанії (ч.5 ст. 191, ч.1 та ч.2 ст. 366 ККУ).

Читайте також: Ексзаступниці голови правління ПриватБанку обрали запобіжний захід - 50 мільйонів застави

Слідство встановило, що підозрювані у грудні 2016 року за день до визнання ПриватБанку неплатоспроможним на підставі неправдивих документів виплатили коштом банку понад 136,89 млн грн на користь страхової компанії, пов'язаної з кінцевими бенефіціарами ПриватБанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-