Ексзаступниці голови правління ПриватБанку обрали запобіжний захід - 50 мільйонів застави

Ексзаступниці голови правління ПриватБанку обрали запобіжний захід - 50 мільйонів застави

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд обрав колишній заступниці голови правління ПриватБанку запобіжний захід у вигляді 50 млн грн застави.

Це у коментарі Укрінформу підтвердила прессекретар суду Олеся Чемерис.

“ВАКС обрав запобіжний захід фігурантці справи ПриватБанку у вигляді 50 млн грн застави”, - сказала вона.

Розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу Ш. відбувся у суді 26 березня.

При цьому у Центрі протидії корупції зазначають, що детективи НАБУ і прокурори САП просили для підозрюваної заставу розміром 80 млн грн.

Слідство підозрює її у причетності до виведення із ПриватБанку 8,2 млрд грн 2016 року.

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня НАБУ повідомило про підозру трьом колишнім посадовцям ПриватБанку - ексголові правління Олександру Дубілету, його заступнику та керівнику міжбанківських операцій. Їх підозрюють у розтраті 8 мільярдів гривень.

Читайте також: Справа ПриватБанку: експосадовиці призначили заставу у ₴2,7 мільйона

За версією слідства, ексголова правління ПриватБанку в останній день перед визнанням установи неплатоспроможним у грудні 2016 року, спрямував до банківської установи, розташованої в одній з країн ЄС, листи з проханням погасити заборгованість двох великих агрокомпаній за раніше виданими акредитивами за рахунок коштів ПриватБанку, які зберігалися на кореспондентському рахунку в цьому банку.

У НАБУ вважають, що посадовці ПриватБанку підробили банківські документи, внесли несанкціоновані зміни у баланс банку, у раніше створені електронні документи в електронній системі банку, аби потім приховати цей злочин.

Читайте також: Зеленський хоче проводити деолігархізацію «широким фронтом» – Устенко

Перед цим, наприкінці лютого поточного року, ексголові правління ПриватБанку Дубілету, колишньому заступнику голови правління банку Володимиру Яценку і колишній очільниці одного з підрозділів банку повідомили про підозри у розтраті чужого майна на суму 136 млн грн.

ВАКС обрав Яценку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із заставою 52,2 млн грн, а колишній посадовиці ПриватБанку - у вигляді застави в розмірі 2,744 млн грн.

Водночас слідству не вдалося з’ясувати місце перебування ексголови правління ПриватБанку Дубілета.

ПриватБанк був націоналізований у грудні 2016 року. Держава докапіталізувала його на 155 млрд грн. Портфель неробочих кредитів ПриватБанку, який пов'язують з попередніми власниками, на 31 грудня 2018 року оцінювався у 212,795 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-