Справа ПриватБанку: експосадовиці призначили заставу у ₴2,7 мільйона

Справа ПриватБанку: експосадовиці призначили заставу у ₴2,7 мільйона

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд України обрав запобіжний захід колишній посадовиці ПриватБанку у вигляді застави в розмірі 2,744 млн грн.

Як передає Укрнформ, про це у Фейсбуці повідомляє Національне антикорупційне бюро України.

Як зазначає пресцентр ВАКС, «слідчий суддя застосувала до колишньої працівниці одного із найбільших націоналізованих українських банків запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 2 млн 744 тис 430 грн».

Підозрювана також зобов’язана дотримуватися процесуальних обов’язків: прибувати за кожною вимогою до слідчого, детектива або суду; не залишати Дніпропетровську область без дозволу слідчого, детектива або суду; повідомляти слідчого, детектива або суд про зміну місця проживання та роботи; утриматися від спілкування із особами, зазначеними в ухвалі; здати на зберігання до відповідних органів паспорт та інші документи, які надають право на виїзд за межі України».

Строк дії покладених обов’язків – по 25 травня 2021 року.

Читайте також: Суд арештував майно, яке фігурант справи «ПриватБанку» переписав на дружину

У суді нагадали, що, за версією сторони обвинувачення, колишню працівницю одного із українських банків, разом із іншими особами, підозрюють у розтраті понад 136 млн грн. 25 лютого 2021 року ВАКС обрав запобіжний захід колишньому першому заступнику голови цього ж банку.

Як повідомляв Укрінформ, трьом колишнім високопоставленим співробітникам ПриватБанку були вручені підозри у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчиненій за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах, а також у службовому підробленні, що призвели до розтрати 136 млн грн.

Серед підозрюваних: колишній голова правління ПАТ КБ «ПриватБанк» (ч.5 ст. 191, ч.1 та ч.2 ст. 366 ККУ); колишній перший заступник голови правління ПАТ КБ «ПриватБанк» (ч.5 ст. 191 ККУ); колишня керівник одного з підрозділів ПАТ КБ «ПриватБанк», яка одночасно обіймала посаду першого заступника голови правління у пов'язаній страховій компанії (ч.5 ст. 191, ч.1 та ч.2 ст. 366 ККУ).

Слідство встановило, що підозрювані у грудні 2016 року за день до визнання ПриватБанку неплатоспроможним на підставі неправдивих документів виплатили коштом банку понад 136,89 млн грн на користь страхової компанії, пов'язаної з кінцевими бенефіціарами ПриватБанку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-