Анулювання 19 спецдозволів: Держгеонадра виконала рішення РНБО

Анулювання 19 спецдозволів: Держгеонадра виконала рішення РНБО

Укрінформ
Державна служба геології та надр на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони анулювала спецдозволи на користування надрами 19 юридичним особам.

Як передає Укрінформ, відповідний наказ Держгеонадр опубліковано на сайті служби.

"Відповідно до Закону України "Про санкції", рішення Ради національної безпеки і оборони України від 19 березня 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", введеного в дію Указом Президента України від 25 березня 2021 року №123/2021, та Положення про Державну службу геології та надр України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2015 року № 1174, наказую анулювати спеціальні дозволи на користування надрами згідно з переліком, що додається", - йдеться в наказі за підписом голови Держгеонадр Романа Опімаха.

Рада національної безпеки і оборони України ухвалила рішення підтримати внесені Службою безпеки України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) безстроково до 19 юридичних осіб: ТОВ "Гео Коннект", ТОВ "ЕджейнМакро", ТОВ "Глобал Гео Інвест", ТОВ "Транс Сет Гео", ТОВ "Еко Газ Альянс", ТОВ "Епівал Енерджи", ТОВ "ГеоПост", ТОВ "Юноліт Ойл", ТОВ "Профі Нафт", ТОВ "ГеоТаргент", ТОВ "Надра Прайд", ТОВ "Бест Гео Тех", ТОВ "Гео Стенс", ТОВ "Надра Вест Груп", ТОВ "Гео Форс Ойл", ТОВ "Бест Оіл Компані", ТОВ "Надрапростір", ТОВ "Гео Вертикаль", ТОВ "Інфо Гео Тренд".

"Увага Ради національної безпеки і оборони України до сфери надрокристування не є випадковою, адже ця галузь є однією з ключових у національній економіці та провідною в наповненні державного бюджету", – зазначив Опімах.

Кабінету Міністрів разом зі Службою безпеки України та Національним банком доручено забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності виконання обмежувальних заходів.

Читайте також: Уряд перевірить компанії, які поза аукціоном отримали спецдозволи на видобуток копалин

Міністерству закордонних справ доручено поінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і порушити перед ними питання про запровадження аналогічних обмежувальних заходів, зазначили у пресслужбі Держгеонадр.

Президент Володимир Зеленський увів в дію рішення РНБО від 19 березня 2021 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". Відповідний указ № 123/2021 глава держави підписав 25 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-