Україна й Італія готуються розширити співпрацю в космічній сфері

Україна й Італія готуються розширити співпрацю в космічній сфері

Фото
Укрінформ
Державне космічне агентство України (ДКАУ) та Італійське космічне агентство ще до кінця місяця підпишуть меморандум про співпрацю у сфері космічної діяльності.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу ДКАУ, умови підписання документа обговорювалися на зустрічі голови Держкосмосу Володимира Тафтая з Надзвичайним і Повноважним Послом Італії в Україні П’єром Франческо Дзадзо.

"У рамках зустрічі сторони обговорили перспективи співробітництва України та Італії в космічній сфері, зокрема в контексті підписання 30 березня 2021 року Меморандуму про взаєморозуміння між ДКАУ та Італійським космічним агентством щодо співробітництва у сфері космічної діяльності в мирних цілях", - йдеться в повідомленні.

Україна й Італія поглиблять співпрацю в космічній сфері / Фото: nkau.gov.ua

Сторони наголосили на важливості спільного космічного проєкту з виробництва ракети-носія Vega, який реалізується за участю італійської та українських компаній з 2004 року.

Окрім цього, зазначається, що для розвитку меморандуму варто організувати спільний захід ДКАУ та Італійського космічного агентства з метою обміну інформацією про діяльність та пропозиціями стосовно спільних проєктів. Також указується, що доцільно обмінятися візитами з метою наочного ознайомлення з потужностями підприємств космічного сектора двох країн.

Читайте також: Програма «Артеміда» і супутник: Україна і США обговорили співпрацю у сфері космосу

Нагадаємо, у 2004 році Державне конструкторське бюро "Південне" уклало контракт з італійською фірмою Avio, згідно з яким почало виробляти і постачати двигуни для ракети-носія Vega.

У квітні 2010-го почалася передача серійних двигунів замовнику. У листопаді 2017 року Vega з українським двигуном успішно стартувала з космодрому Куру Європейського космічного агентства у Французькій Гвіані.

3 вересня 2020 року з космодрому Куру відбувся черговий запуск ракети-носія. За даними КБ "Південне", це був 15-й успішний пуск ракети.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-