МВФ радить Україні тримати фокус на структурних реформах

МВФ радить Україні тримати фокус на структурних реформах

Укрінформ
Міжнародний валютний фонд очікує від України реалізації обумовлених раніше структурних реформ попри складні умови, спричинені пандемією, щоб забезпечити інклюзивне зростання національної економіки після кризи.

Про це сказав під час брифінгу у Вашингтоні директор пресофісу МВФ Джері Райс, передає кореспондент Укрінформу.

«Крім підтримки адекватного реагування на кризу, ми продовжуємо виступати за структурні реформи в Україні», - зауважив представник Фонду, коментуючи перспективи продовження програми Stand-by для України.

Читайте також: Дзвінок Байдена і Зеленського має бути підкріплений діями - представник Держдепу

Водночас він визнав, що зараз складніше зосередитись на глибоких структурних реформах в умовах спаду економічної діяльності та надзвичайної ситуації в галузі охорони здоров'я й гуманітарній сфері, спричинених COVID-19. І, за його словами, наразі програма реформ в Україні залишається незавершеною. «Тому для України важливо продовжити рух уперед у створенні умов для інклюзивного зростання після кризи. Ми домовились про чітко сфокусований набір реформ, необхідних для забезпечення стійкості бюджету в середньостроковій перспективі, а також захисту стабільності фінансового сектору – сфер, де Україна досягла помітних зрушень за останні п’ять років», - наголосив Райс.

Представник МВФ також зауважив, що порядок денний на найближчі кілька місяців взаємодії з Україною й надалі зосереджуватиметься на обговореннях цього комплексу реформ. Як підкреслив Райс, ці обговорення тривають після роботи віртуальної місії Фонду, і вони є «активними».

Читайте також: МВФ планує виділити $650 мільярдів для виходу світової економіки з рецесії

Як повідомляв Укрінформ, 21 травня 2020 року МВФ та український уряд досягли попередньої домовленості щодо запуску нової програми кредитування для України в режимі Stand-by. Домовленість передбачає виділення 5 млрд доларів та розрахована на 18 місяців.

У Фонді підкреслили, що програма допоможе Україні ефективно подолати наслідки коронавірусної кризи в економіці та у сфері охорони здоров'я. У період з грудня минулого року по 13 лютого нинішнього МВФ проводив перегляд програми Stand-by у віртуальному режимі, однак угоди на рівні персоналу досягнуто не було. Україна, зі свого боку, пообіцяла вжити необхідних заходів для завершення перегляду програми МВФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-