На держшахті у Вугледарі ввели в експлуатацію нову лаву

На держшахті у Вугледарі ввели в експлуатацію нову лаву

Фото
Укрінформ
На Донеччині, в місті Вугледар, на ДП «Шахта ім. М.С. Сургая» 23 березня 2021 року ввели в експлуатацію нову лаву, обсяг запасів якої становить 1650 тис. тонн вугілля.

Як передає Укрінформ, про це повідомили на сайті Донецької обласної держадміністрації.

«Нова лава введена в експлуатацію на ДП «Шахта ім. М.С. Сургая» в місті Вугледар сьогодні, 23 березня», - йдеться в повідомленні.

На держшахті ім. М.С. Сургая ввели в експлуатацію нову лаву / Фото: Донецька ОДА

Зазначається, що запущено в роботу 15-у східну лаву пласта с11, яка сприятиме досягненню фінансової збалансованості шахти, відновленню очисної лінії і дозволить зберегти існуючі робочі місця.

Захід здійснено цілком за власні кошти держпідприємства на суму близько 150 млн грн.

Обсяг запасів по лаві складає 1650 тис. тонн. Лава обладнана механізованим комплексом 3КД-90. Виїмка вугілля здійснюється комбайном 2ГШ68Б, його транспортування по лаві – конвеєром СП326.

Читайте також: Уряд не має боргів перед шахтарями – Шмигаль

Проєктна потужність ДП «Шахта ім. М.С. Сургая» - 1 200 тис. тонн, виробнича потужність – 1 000 тис. тонн.

Станом на початок 2021 року на балансі в існуючих межах нараховується балансових запасів вугілля – 161,481 млн тонн, промислових запасів – 130,544 млн тонн, в тому числі: на діючих горизонтах – 23,255 млн тонн. Глибина ведення очисних робіт – 1 006 м, марка вугілля, що видобувається – Г (Г2).

За словами заступника голови Донецької ОДА Вадима Філашкіна, введення в дію нової лави дозволить досягти видобутку вугілля марки Г(Г2) в обсязі 800 тонн/добу, і запаси по лаві забезпечать шахтарів стабільною роботою майже на 3 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-