Нафта дешевшає через третю хвилю коронавірусу

Нафта дешевшає через третю хвилю коронавірусу

Укрінформ
Ціни на нафту знизилися у вівторок, 23 березня, через побоювання, що нові заходи зі стримування пандемії та повільне розгортання вакцинації в Європі сповільнять відновлення попиту на паливо.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $63,98 за барель, що на $0,64 (0,99%) нижче ціни на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,62 (1%) - до $60,94 за барель. Попередні торги по стандартам завершилися на рівні $64,62 і $61,56 відповідно.

Очікується, що Німеччина, найбільший споживач нафти в Європі, продовжить обмеження на покупки і поїздки до квітня, щоб стримати третю хвилю COVID-19. Це змусило економістів знизити свої прогнози зростання.

Розширені блокування викликані загрозою третьої хвилі інфекцій з новим штамом вірусу на континенті.

«Це підсилює побоювання, що озвучені нещодавно песимістичні прогнози Міжнародного енергетичного агентства (МЕА / IEA) та Управління енергетичної інформації (EIA) можуть збутися», - йдеться в повідомленні ANZ Research.

МЕА минулого тижня знизило прогноз попиту на сиру нафту в 2021 року на 2,5 млн бар. /добу. (б/д). Згідно з прогнозом EIA, світові поставки нафти перевищать попит у другій половині цього року.

Читайте також: На ринку пального недостатньо вітчизняних нафтопродуктів – АМКУ

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено ​​на рівні 63,80 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 64,25 долара за барель, що на 37 центів нижче за рівень закриття торгів ($64,62).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-