ЄБРР прокредитує «зелену» комерційну нерухомість в Україні

ЄБРР прокредитує «зелену» комерційну нерухомість в Україні

Укрінформ
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надає кредит $12,5 млн на розвиток екологічної нерухомості українській компанії Dragon Capital.

Про це Укрінформу повідомила пресслужба банку.

«Європейський банк реконструкції та розвитку підтримує розвиток сектору екологічної нерухомості з низьким обсягом викидів у довкілля, фінансуючи портфель нерухомості української інвестиційної компанії Dragon Capital», - йдеться у повідомленні.

Банк надає кредит $12,5 млн на ремонт офісної будівлі в місті Києві загальною орендною площею 9000 кв. м і придбання двох складських приміщень у Києві та Харкові загальною орендною площею 26 000 кв. м.

Читайте також: Укргазбанк розширює «зелене» кредитування на проєкти сталого розвитку

Компанія Dragon Capital планує, спираючись на досвід та знання ЄБРР, отримати для зазначеної будівлі в Києві рейтинг «дуже добре» за BREEAM – провідною у світі методологією оцінки, рейтингування та сертифікації екологічності будівель.

Крім цього, передбачається запровадження інноваційного для України підходу: з орендарями укладатимуться «зелені» договори оренди, за якими від них вимагатиметься мінімізація впливів на довкілля.

ЄБРР намагається досягати екологічних принципів в усіх своїх інвестиціях. Банк уже знаходиться в авангарді протистояння кліматичним змінам і захисту довкілля та має намір до 2025 року збільшити обсяг інвестицій в «зелену» економіку до понад 50% свого річного обсягу інвестицій.

Україна є однією з трьох країн операцій ЄБРР, на які припадають найбільші обсяги інвестицій. Лише за останні два роки банк узяв на себе зобов’язання щодо надання €2 млрд для української економіки. Інвестиції поєднуються з підтримкою боротьби з корупцією, забезпечення ефективного управління державними підприємствами, структурних реформ та підвищення прозорості бізнес-середовища.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-