Укргазбанк розширює «зелене» кредитування на проєкти сталого розвитку

Укргазбанк розширює «зелене» кредитування на проєкти сталого розвитку

Укрінформ
Укргазбанк розширює межі «зеленого» кредитування, яке тепер надаватиметься і на проєкти сталого розвитку.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті банку.

"Нині екопроєкти, зокрема з відновлюваної енергетики та енергоефективної модернізації, складають майже 35% кредитного портфелю Укргазбанку, бо ж саме ми – драйвери «зеленого» фінансування та розвитку екологічної свідомості в Україні. А тепер, крім екопроєктів, за підтримки партнерів, міжнародної компанії IFC, ми розширюємо нашу сферу "зеленого" фінансування – кредитуємо і проєкти сталого розвитку", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що мова йде про підтримку клієнтів за такими напрямами: медицина, управління відходами, системи зберігання енергії, підвищення ефективності водовикористання та проєкти когенерації. Для охорони здоров’я та у боротьбі з пандемією Укргазбанк допоможе замінити застаріле обладнання та діагностичні прилади, транспорт, реконструювати лікарні, створити нові робочі місця та закупити витратні матеріали для потреб доказової медицини тощо.

Відтепер банк надаватимемо фінансування для розвитку підприємств, які займаються управлінням відходами (вилучення, збір, перевезення, зберігання, утилізація відходів).

"Адже в Україні ця проблема вже набула національного масштабу. Досі понад 95% усього сміття так і залишаються на звалищах і не утилізуються. Близько 80% таких звалищ вже не можуть приймати нове сміття, якого з кожним днем стає дедалі більше. І, звісно, що країні потрібні нові підприємства, які ладні організувати ефективний збір та оптимальне використання відходів", - наголосили у банку.

Зокрема, Укргазбанк пропонує кредити на проєкти з підвищенням ефективності використання водних ресурсів – за рахунок реконструкції, розширення, повторного використання води, а також заходів реновації чи ремонту водної інфраструктури на приватних чи комунальних підприємствах.

Читайте також: Укргазбанк цього року отримав майже ₴180 мільйонів прибутку

Кредитування відновлюваної енергетики також буде дещо розширене – тепер банк фінансуватиме системи акумулювання та зберігання енергії, а також когенераційні установки, які дозволять клієнту одночасно отримувати тепло та електроенергію. Це дозволить істотно зменшити витрати та використання викопних ресурсів.

Нові напрями Укргазбанк розвиватиме разом зі своїм партнером IFC. Кошти, що виділені в рамках кредитної угоди, будуть спрямовані на фінансування саме таких проєктів.

"Звісно, свідомий та відповідальний екобізнес, отримуватиме кредити за зниженими ставками. Малий та середній бізнес може розраховувати на таке фінансування в рамках програми "Доступні кредити 5-7-9%"", - підкреслили у банку і нагадали, що Укргазбанк вже 5 років слідує екостратегії. За цей час було реалізовано понад 500 масштабних проєктів на 30 млрд грн, що свідчить про успішність, популярність та ефективність "зеленого" банкінгу в Україні.

Фото: Укргазбанк 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-