Шмигаль обговорив з міністром енергетики Німеччини «водневу співпрацю»

Шмигаль обговорив з міністром енергетики Німеччини «водневу співпрацю»

Фото
Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив із міністром економіки та енергетики Німеччини Петером Альтмайєром розвиток співробітництва у сфері водневої енергетики та трансформацію вугільних регіонів України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

«Денис Шмигаль подякував німецьким партнерам за високий рівень співпраці в межах нового енергетичного партнерства та відзначив, що це сприятиме розвитку «зеленого» курсу в Україні», - йдеться в повідомленні.

«Поділяючи цінності Європейського зеленого курсу, ми здійснюємо кроки до енергонезалежності економіки, зменшення обсягу викидів парникових газів, поступової відмови від викопного палива та зниження вуглецеємності. Проводиться модернізація генеруючих потужностей, створюються сприятливі ринкові умови для подальшого розвитку відновлюваних джерел енергії», — зауважив Прем’єр-міністр.

Читайте також: Санкції проти Nord Stream 2 і співпраця у «зеленій» енергетиці з ФРН не пов’язані – Шмигаль

Шмигаль також відзначив успішне проведення минулого року «українсько-німецького енергодня». За його словами, цей захід дав змогу урядовцям, експертам та підприємцям України і Німеччини побачити нові перспективи двосторонньої співпраці.

«Ми маємо намір наблизитися до кліматичної нейтральності та підвищити енергоефективність. Ми завершуємо розробку нового більш амбітного Національно-визначеного внеску та створюємо Інтегрований національний план з енергетики та клімату до 2030 року», — сказав Шмигаль.

Він висловив вдячність німецьким партнерам, які допомагають у підготовці цього важливого документа, і додав, що Україна також ініціює розроблення нової Енергетичної стратегії до 2050 року, яка враховуватиме нові виклики та цілі політики, включно з тими, що є в межах Європейського «зеленого» курсу.

Крім того, Шмигаль запевнив Альтмайєра, що уряд України готовий всебічно сприяти роботі спеціального уповноваженого Федерального уряду Німеччини з питань трансформації вугільних регіонів України Станіслава Тілліху.

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина готова розвивати співробітництво з Україною у галузі водневих технологій, а також допомогти їй в розробці власної водневої стратегії.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-