Донецькоблгаз можуть позбавити ліцензії чи націоналізувати - «тарифна» комісія

Донецькоблгаз можуть позбавити ліцензії чи націоналізувати - «тарифна» комісія

Укрінформ
Нацкомісія, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг за тиждень завершує перевірки ПАТ "Донецькоблгаз", яке на початку березня відключило від газопостачання ОКП "Донецьктеплокомуненерго", та, ймовірно, прийматиме рішення про анулювання ліцензії цьому облгазу.

Про це в ефірі Першого ділового повідомила член НКРЕКП Ольга Бабій, передає кореспондент Укрінформу.

"Є дуже велика кількість питань щодо постачання природного газу побутовим споживачам. Національна комісія ці питання досліджує. Вже буквально за тиждень закінчиться перевірка, і ми спільно з Міненерго будемо приймати рішення, як буде анульовуватися, скоріше за все, ліцензія. Тому що ми маємо нести соціальну відповідальність - кінець опалювального сезону, щоб не було перебоїв у постачанні для населення", - зазначила вона.

Читайте також: «Тарифна комісія» оштрафувала Енергоатом і ДТЕК майже на ₴2 мільйони

Крім того, за її словами, Донецькоблгаз повторно перевірять з іншого питання, і за результатами, якщо з'яcується, що облгаз не усунув порушення, також можливе анулювання ліцензії.

"Ми зараз почали планові перевірки. Вже виявлено порушення, застосована санкція максимальна - 850 тис. грн. Ми виходимо з понеділка на повторну перевірку, якщо вона підтвердить, що це питання не врегульоване, то, можливо, нам не треба буде очікувати рішення про націоналізацію. У нас є дуже гарна опція - ми позбавляємо суб'єкта ліцензії. Тому що поведінка Донецькоблгазу виглядає як звичайна крадіжка газу в Оператора ГТС та відмова виконувати будь-які національні правила", - наголосила Бабій.

Як повідомляв Укрінформ, ПАТ "Донецькоблгаз" із 6 березня припинило газопостачання на об'єкти ОКП "Донецьктеплокомуненерго". Компанія заявила, що ОКП «Донецьктеплокомуненерго» залишилось без постачальника природного газу через борги перед АТ «НАК «Нафтогаз України».

Читайте також: «Донецькоблгаз» озвучив власну версію припинення поставок газу

11 березня секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов за результатами засідання РНБО заявив, що ПАТ "Донецькоблгаз" може бути повернений до державної сфери управління в разі виявлення порушень.

Згодом Служба безпеки розпочала досудове розслідування за фактом вчинення посадовими особами ПАТ «Донецькоблгаз» диверсійних дій, які призвели до відключення 58 котелень у районі проведення Операції Об’єднаних сил.

За даними СБУ, встановлено, що власниками ПАТ «Донецькоблгаз» є іноземні офшорні компанії з ознаками фіктивності, котрі підконтрольні громадянину України, який нині перебуває на території Російської Федерації. При цьому акціонерне товариство, як зауважили в спецслужбі, належить до об’єктів, які мають важливе народногосподарське та оборонне значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-