Україну цікавить досвід ФРН у реструктуризації вугільних регіонів — Шмигаль

Україну цікавить досвід ФРН у реструктуризації вугільних регіонів — Шмигаль

Укрінформ
Україна зацікавлена в досвіді економічно потужних регіонів Німеччини у реструктуризації вугільних регіонів.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на зустрічі із президентом ландтагу федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія Андре Купером, передає Укрінформ із посиланням на Урядовий портал.

«У жовтні минулого року землю Північний Рейн-Вестфалія відвідала українська делегація, яка мала змогу на практиці ознайомитися з процесом закриття шахт і трансформації вугільних регіонів. Сподіваюся, що вже найближчим часом ми зможемо вийти на конкретні проєкти», — зазначив Шмигаль.

Читайте також: Вугільні регіони очікують на поступову трансформацію – Чернишов

Він наголосив, що Україна зацікавлена в обміні досвідом із німецькими партнерами у сфері реструктуризації вугільних регіонів, їх відновлення та перетворення на енергоефективні населені пункти.

Співрозмовники обговорили питання щодо посилення міжрегіональної взаємодії, зокрема в контексті обміну досвідом у питаннях децентралізації та у сфері трансформації вугільних регіонів.

Шмигаль відзначив важливу роль німецької сторони у послідовній підтримці України в процесі проведення важливих реформ, особливо у сфері децентралізації.

«За активної підтримки німецьких партнерів триває реформа децентралізації, яка вже довела свою ефективність в частині покращення якості публічних послуг та їх наближення до мешканців територіальних громад», — наголосив глава українського уряду.

Читайте також: У Краматорську презентували програму реструктуризації шахт Донбасу

Він нагадав, що активізація міжрегіонального співробітництва з федеральною землею розпочалась у 1996 році, коли між Дніпропетровською облдержадміністрацією та землею Північний Рейн-Вестфалія було підписано Договір про регіональне співробітництво в економічній сфері. Окрім цього, Прем’єр-міністр підкреслив важливість створення рік тому неформальної робочої комісії Харківська область – Північний Рейн-Вестфалія із взаємодії в авіа- та космічній сферах, що також сприятиме ухваленню Договору про регіональне співробітництво з Харківщиною.

«Маємо в Україні та землі Північний Рейн-Вестфалія низку міст, що розвивають побратимську співпрацю. Це важливо з точки зору ефективного впровадження в Україні реформи децентралізації й місцевого самоврядування», — зауважив Шмигаль.

Зі свого боку Андре Купер відзначив, що земля Північний Рейн-Вестфалія готова ділитися досвідом з Україною в питанні справедливої трансформації вугільних регіонів.

Як повідомляв Укрінформ, 17 березня Прем'єр-міністр Денис Шмигаль поінформував, що урядова делегація вирушає до Німеччини, де заплановані переговори на найвищому рівні та участь у четвертому Українсько-німецькому бізнес-форумі.

Фото: Урядовий портал

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-