Туреччина залишається основним експортером фруктів до України - ІАЕ

Туреччина залишається основним експортером фруктів до України - ІАЕ

Укрінформ
За 2020 рік частка Туреччини в Українському імпорті плодів становила 28,8%, що залишило цю країни лідером серед постачальників даної продукції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інститут аграрної економіки (ІАЕ).

За даними Державної митної служби України, у 2020 році обсяги імпорту в Україну плодів та горіхів становили 795 млн дол., на 18% більше ніж у 2019 році. Основним постачальником продукції цієї групи до України за останні роки залишається Туреччина, з якої минулого року імпортовано понад 269 тис. тонн фруктів. У вартісному вимірі частка Туреччини у вітчизняному імпорті плодів становила 28,8%.

Також значні закупівлі фруктів українські компанії здійснили в Еквадорі (12,9% від загального обсягу імпорту плодів), Греції (6,2%), Коста-Ріці (5,8%), Іспанії (5,4%) та Єгипті (5,0%). Найбільшим попитом серед плодово-ягідної продукції в нашій країні традиційно користуються цитрусові і банани, які у 2020 році сформували майже 60% імпорту плодів у вартісному вимірі.

Читайте також: Товарообіг між Україною та Малайзією зростає попри пандемію

Якщо в імпорті цитрусових більше половини обсягів стабільно належать Туреччині, то закупівлі бананів здійснюються переважно в країнах Латинської Америки, зокрема, в Еквадорі і Коста-Ріці, які минулого року забезпечили близько 80% поставок цих фруктів у вартісному вимірі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-