Китай зацікавлений у збільшенні експорту з України, особливо продовольства - посол

Китай зацікавлений у збільшенні експорту з України, особливо продовольства - посол

Укрінформ
Китай зацікавлений у збільшенні експорту українських товарів, особливо продовольства.

Як передає Укрінформ з посиланням на Урядовий портал, про це посол КНР Фань Сяньжун сказав під час зустрічі з віцепрем’єр-міністром України Ольгою Стефанішиною.

Співрозмовники розглянули стан виконання рішень 4-го засідання Комісії по співробітництву між урядами України та КНР.

"Учасники зустрічі обговорили напрямки збільшення взаємного товарообігу та інвестиційного співробітництва. Посол Фань Сяньжун зауважив, що Китай зацікавлений у збільшенні експорту українських товарів, особливо продовольства", - ідеться у повідомленні.

«Україна є однією з найбільших країн Європи та своєрідним «містком між Заходом та Сходом, Північчю та Півднем». Це створює значні торговельні можливості для світових виробників розвивати свої потужності саме в Україні. Ми також зацікавлені підтримувати динаміку торгівлі з Китаєм, відкривати нові товарні ринки КНР та продовжувати діалог щодо реалізації інвестиційних проектів», - сказала Стефанішина.

Українська сторона поінформувала представників КНР про хід консультацій з бізнесом щодо їхньої зацікавленості у розвитку окремих напрямів торгівлі з Китаєм та пріоритетних галузей інвестиційного співробітництва.

Серед пріоритетних напрямів інвестицій сторони бачать: сільське господарство (розвиток індустріальних парків, виробництво і постачання сої, вирощування крупного рогатого скоту); екологічні проекти (переробка вторинної сировини); розвиток інфраструктури (контейнерних залізничних перевезень, портової та аеропортної інфраструктури, виробництво електроавтобусів, проекти «смартсіті») тощо.

Читайте також: Укрзалізниця цьогоріч прийняла чотири контейнерні поїзди з Китаю

Сторони домовилися прискорити розробку дорожньої карти реалізації «Програми співпраці України та КНР в Ініціативі спільного будівництва «Економічного поясу шовкового шляху» та «Морського шовкового шляху 21 ст.» («Програма «Пояс та Шлях»). Відповідна програма була підписана на 4-му засіданні комісії та надає можливість українському бізнесу у співробітництві з китайськими партнерами отримувати адміністративну підтримку з КНР і доступ до фінансування проектів у пріоритетних напрямках.

Як повідомляв Укрінформ, за результами глобального дослідження, проведеного Міжнародною асоціацією Геллап наприкінці 2020 року, більшість українців вважають, що Китай та США залишаться наддержавами і в наступному десятилітті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-