Об’єкти Євро-2012: Немчінов сказав, коли представлять шляхи вирішення проблеми з боргами

Об’єкти Євро-2012: Немчінов сказав, коли представлять шляхи вирішення проблеми з боргами

Укрінформ
Засідання робочої групи за участі представників низки органів виконавчої влади, на якому буде презентовано варіанти розв'язання проблеми боргів та добудови об'єктів інфраструктури, будівництво яких було розпочато і не завершено в рамках державної програми з проведення в Україні Євро-2012, відбудеться у четвер, 11 березня.

Про це міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов сказав на брифінгу за результатами чергового засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«11 березня буде її чергове засідання, де відбудеться звіт держагенції, яка займається, є правонаступником держагенції Євро-2012. Вони підготували документ, який дасть можливість провести облік боргових зобов'язань, а також запропонують шляхи їхнього вирішення. Вже частково у межах цього шляху було розблоковано декілька інфраструктурних проєктів, які пов'язані були із будівництвом аеропортів в України», - сказав Немчінов.

За його словами, нині є певні застереження з боку декількох центральних органів виконавчої влади, зокрема Міністерства юстиції та Міністерва фінансів, щодо шляхів вирішення цієї проблеми.

Читайте також: Кабмін вирішує, що робити з недобудовами до Євро-2012

«Я думаю, що за підсумками наради ми публічно прокомунікуємо, на якій стадії є виконання доручення уряду щодо цієї проблематики», - додав урядовець.

Як повідомлялося, у травні 2020 року міністр КМУ Олег Немчінов заявляв про наміри уряду визначити потребу в коштах і розробити дорожню карту стосовно аеропортів та об'єктів спортивної інфраструктури, будівництво яких було розпочато і не завершено в рамках Державної цільової програми з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.

Так, за його даними, борги держави по зведених для чемпіоната з футболу об’єктах склали 972,51 млн грн, з них 253,1 млн – це борги по стадіонах «Арена-Львів» та НСК «Олімпійський».

У серпні Немчінов повідомив, що про те, що в уряді напрацювали комплексне рішення для розв'язання проблеми боргів та добудови об'єктів інфраструктури, будівництво яких було розпочато і не завершено в рамках державної програми з проведення в Україні Євро-2012.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-