Рожкова заявляє, що досі не комунікує з главою Нацбанку

Рожкова заявляє, що досі не комунікує з главою Нацбанку

Укрінформ
Перший заступник голови Національного банку України Катерина Рожкова бачиться з головою НБУ Кирилом Шевченком тільки на спільних нарадах в Zoom, однак це не означає, що вони комунікують.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв'ю НВ розповіла перший заступник голови правління НБУ Катерина Рожкова, відповідаючи на запитання, як часто комунікує з головою НБУ.

"У нас правління відбувається регулярно в Zoom, двічі на тиждень, тому регулярно двічі на тиждень на правлінні в Zoom ми бачимося. Крім того, є комітети фінансової стабільності, монетарні комітети, вони теж дистанційні. В межах колегіальних органів", - сказала Рожкова.

Вона зазначила, що спілкується з головою Нацбанку в межах обговорення питань.

"Якщо виникають якісь питання і я щось коментую, він щось коментує, це не означає, що ми комунікуємо з ним", - зауважила Рожкова.

Як повідомляв Укрінформ, у жовтні 2020 року в Національному банку відбулася часткова зміна вертикалей підпорядкування та розподілу окремих структурних підрозділів між ними. Відповідно, змінилися й куратори цих вертикалей з-поміж членів правління НБУ. Правління НБУ забрало з підпорядкування Рожкової 6 ключових для нагляду за банківським ринком департаментів та передало їй 3 підрозділи, які не відіграють суттєвого значення у регулюванні банків.

Читайте також: За рахунок іпотеки в Україні фінансується менше 5% угод з купівлі житла - Рожкова

На початку жовтня Рада Національного банку оголосила догану та недовіру першому заступнику голови НБУ Катерині Рожковій та заступнику голови НБУ Дмитру Сологубу.

Восени 2020 року Рожкова в одному з інтерв'ю сказала, що вже місяць не спілкується з головою НБУ Кирилом Шевченком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-