Податкова амністія може повернути в «білу» економіку мільярди гривень — Шмигаль

Податкова амністія може повернути в «білу» економіку мільярди гривень — Шмигаль

Укрінформ
Проведення податкової амністії може повернути до економіки країни мільярди гривень.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на пресконференції за підсумками року роботи уряду під його головуванням, передає кореспондент Укрінформу.

"Одна з обіцянок Президента - проведення податкової амністії. Законопроєктом запропоновано три ставки - це 5% для коштів, які залишаються всередині країни ,9% - для коштів, які були виведені за межі України, і 2,5% - якщо людина, декларуючи свої кошти, купує державні облігації (ОВДП)", - нагадав Шмигаль.

Він додав, що в Україні ретельно вивчили досвід податкової амністії в інших країнах.

Читайте також: Прем'єр: За рік роботи уряду сукупний держборг України не змінився

"Ми проаналізували досвід 20 країн, які впровадили таке декларування, також проаналізували як успішні так і неуспішні кейси. Ми очікуємо, що це будуть доволі значні об'єми; різні країни отримували від 500 тисяч доларів до мільярдів доларів, які поверталися в "білий" оборот держави. Ми розраховуємо, що це будуть значні суми. Хотілося б, щоб це були мільярди гривень", - зауважив прем'єр.

За його словами, така податкова амністія викликає застереження у МВФ, адже там занепокоєні, що під амністію можуть потрапити кошти, отримані злочинним шляхом, від тероризму чи незаконної діяльності.

"Кошти, отримані злочинним шляхом, не мають потрапити під амністію", - наголосив Шмигаль.

Читайте також: Уряд поки не планує ініціювати нову програму роботи з МВФ

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський на пресконференції 20 травня 2020 року заявив, що законопроєкт про амністію капіталів готовий, зазначивши, що необхідно "перегорнути цю сторінку історії, щоб усі громадяни хотіли бути платниками податків".

Податкова амністія — це одноразова акція держави, коли певним категоріям осіб надається дозвіл звільнити від податків певні доходи, яких вони раніше не задекларували і не сплатили податку, протягом обмеженого проміжку часу. При цьому декларанти сплачують державі фіксований податок від «амністованої» суми доходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-