Конкурс на посаду президента Енергоатома оголосять найближчим часом - Прем'єр

Конкурс на посаду президента Енергоатома оголосять найближчим часом - Прем'єр

Укрінформ
Конкурсний відбір на посаду президента державного підприємства "НАЕК "Енергоатом" буде призначено найближчим часом.

Про це сказав Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції за підсумками року роботи уряду під його головуванням, передає кореспондент Укрінформу.

"Президент підписав закон про відновлення конкурсів на державну службу. Вважаю, що це гарна нагода загалом впорядкувати цю діяльність. Ми якраз обговорювали необхідність призначення як і в Міненерго керівника, так і керівника Енергоатома. Я думаю, ці речі десь будуть паралельними. І проведення відповідного конкурсу на призначення керівника Енергоатома ми будемо ініціювати найближчим часом", - зазначив Шмигаль.

При цьому він зауважив, що точну дату проведення конкурсу наразі важко сказати. "Я не готовий сказати, чи це буде наступнного тижня, чи за 2-3 тижні, але десь найближчим часом будемо стабілізувати посаду керівника Енергоатома", - заявив прем'єр.

Як повідомляв Укрінформ, 10 лютого 2021 року Національне антикорупційне бюро провело обшуки в Енергоатомі у справі про продаж електроенергії за необґрунтованою ціною.

За словами керівника НАБУ Артема Ситника, розслідування було розпочато через дискримінаційні умови під час продажу електроенергії і формування лотів таким чином, щоб їх могли викупити тільки певні споживачі еоектроенергії. За його словами, це вплинуло на формування ціни на електроенергію нижче від ринкової, що могло потенційно завдати шкоди державі.

Зі свого боку Енергоатом заявив, що готовий всіляко сприяти детективам, оскільки зацікавлений в максимально прозорому і об'єктивному розслідуванні кримінальних справ.

Читайте також: Керівник Енергоатому розповів про причини обшуку НАБУ

4 березня 2021 року Президент Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо відновлення проведення конкурсів на зайняття посад державної служби та інших питань державної служби" № 1285-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 23 лютого. Закон відновлює процедуру проведення конкурсів на зайняття посад державної служби всіх категорій.

З 2 квітня 2020 року виконуючим обов'язки президента Енергоатома є Петро Котін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-