Україна готує угоду з ЄІБ для оновлення шлюзів Дніпровського каскаду

Україна готує угоду з ЄІБ для оновлення шлюзів Дніпровського каскаду

Укрінформ
Міністерство інфраструктури України готує фінансову угоду з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) для оновлення шлюзів Дніпровського каскаду. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій під час всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура».

"Вже у 2021 році за результатами перемовин з Європейським інвестиційним банком ми починаємо готувати фінансову угоду на оновлення Дніпровського каскаду", - сказав Криклій.

Він зазначив, що Мінінфраструктури планує перевести з доріг на річку перевезення 1 млн тонн вантажів щорічно. За словами Криклія, це дозволить заощадити 250 млн грн на утриманні та експлуатації доріг.

Читайте також: Шлюзи на Дніпрі ремонтують за кошти європейських партнерів - Криклій

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році Мінінфраструктури капітально відремонтувало шлюзи на Дніпрі за кошти європейських партнерів. Відтак на Київському шлюзі провели роботи з ремонту системи осушення судноплавної камери та демонтажу обладнання. На Дніпродзержинському шлюзі провели роботи із заміни нижніх робочих воріт та розпочали виготовлення великогабаритних елементів. На Каховському шлюзі розпочали роботи з ремонту системи осушення судноплавної камери, та провели демонтаж обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-