«Велике будівництво» зберегло 190 тисяч робочих місць - Зеленський

«Велике будівництво» зберегло 190 тисяч робочих місць - Зеленський

Укрінформ
Реалізація Національної програми «Велике будівництво» допомогла зберегти в Україні близько 190 тисяч робочих місць під час обмежувальних заходів, пов’язаних з протидією пандемії COVID-19.

Як передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави, про це заявив Президент Володимир Зеленський під час інтерв’ю українським телеканалам у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура».

Глава держави зазначив, що програма «Велике будівництво» стосується не лише спорудження об’єктів інфраструктури. Завдяки їй роботою було забезпечено велику кількість фахівців із суміжних галузей і професій, зокрема в період коронакризи, коли навіть у європейських країнах скорочувалися робочі місця та зростало безробіття.

«Ми ці програми порахували – якщо ми їх повністю зупинимо, ми втратимо близько 190 тисяч робочих місць плюс до того, що вже втрачало суспільство», – сказав Зеленський.

Він наголосив, що в межах програми «Велике будівництво» у регіонах будують школи, стадіони, дитячі садки, тож це велика програма, яку не слід обмежувати лише спорудженням доріг.

Президент додав, що на фінансування робіт у межах програми «Велике будівництво» спрямовувалися кошти, отримані Україною від російського Газпрому за результатами Стокгольмського арбітражу.

Читайте також: Окремого ковідного фонду не існувало – Зеленський

Національний проєкт «Велике будівництво» був ініційований Президентом Володимиром Зеленським восени 2019 року. Мета проєкту - побудувати необхідні об’єкти інфраструктури по всій Україні. З 1 березня 2020 року в межах проєкту на понад 300 об’єктах одночасно розпочалися будівельні роботи. У планах 2020 року було зведення та оновлення понад 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів та 200 нових приймальних відділень лікарень. Також анонсували будівництво 4000 км доріг.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-