Між Україною та Ізраїлем починає діяти угода про ЗВТ

Між Україною та Ізраїлем починає діяти угода про ЗВТ

Укрінформ
З 1 січня 2021 року починає діяти Угода про зону вільної торгівлі з Ізраїлем відповідно до закону України "Про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль".

Як повідомляє Укрінформ, Угода про Зону вільної торгівлі з Ізраїлем була підписана п'ятим президентом України та прем'єр-міністром Ізраїлю 21 січня 2019 року у м. Єрусалим.

Верховна Рада України ухвалила закон "Про ратифікацію Угоди про вільну торгівлю між Кабінетом Міністрів України та Урядом Держави Ізраїль" 11 липня 2019 року. Як зазначалося у пояснювальній записці до законопроєкту, Угода має на меті лібералізацію торгівлі товарами між Україною та Державою Ізраїль.

Президент Володимир Зеленський підписав закон про ратифікацію Угоди про ЗВТ з Ізраїлем у серпні 2019 року.

Читайте також: Угоди про зони вільної торгівлі з Британією та Ізраїлем запрацюють у новорічну ніч

Причиною затримки ратифікації Угоди Ізраїлем стало постійне проведення парламентських виборів: 2 березня 2020 року вони відбулися втретє поспіль, оскільки прем’єр-міністр Біньямін Нетаньяху не міг сформувати уряд після двох виборів у квітні та вересні 2019 року.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський заявляв, що реалізація положень Угоди про вільну торгівлю між Україною й Ізраїлем сприятиме збільшенню взаємного товарообігу до 2 млрд дол

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-