Листи та посилки за кордон: Укрпошта підвищує тарифи

Листи та посилки за кордон: Укрпошта підвищує тарифи

Укрінформ
Через зміну у 2021 році системи розрахунків між національними поштовими операторами в рамках Всесвітнього поштового союзу, з наступного року Укрпошта збільшить тарифи на міжнародні відправлення. 

Як передає Укрінформ, про це компанія попередила своїх клієнтів у відповідному листі, який є у розпорядженні агентства.

"У 2021 році система розрахунків між національними поштами в рамках Всесвітнього поштового союзу суттєво змінюється (розрахунки за листи та дрібні пакети для популярних країн зростають на 50-80%)", - йдеться у листі.

Читайте також: Укрпошта звернулася до кіберполіції для розслідування шахрайської розсилки

З огляду на це також будуть підвищені тарифи на міжнародні пересилання Укрпошти, але в меншому масштабі. Так, для країн Зони 1 (Європа, Близький Схід, Центральна та Північна Азія) вартість відправлень збільшиться на 5-8% залежно від ваги. Для країн Зони 2 (США, Канада, Південно-Східна Азія) відправлення подорожчають на 10-12%; для Зони 3 (Австралія, Латинська Америка, Океанія, Центральна Африка) – на 30-35%. Зміняться тарифи і на посилки вагою від 10 кг (максимум на 10%).

Як повідомляв Укрінформ, через пандемію COVID-19 на сьогодні експортним відправленням на 71% складніше дістатися пунктів призначення. З початку пандемії Укрпошта намагається розширити кількість авіапартнерів, щоб зробити вплив протиепідемічних обмежень на поштову логістику менш помітним, та на сьогодні забезпечує доставку відправлень за кордон за допомогою таких авіакомпаній: МАУ, Turkish Airlines, Silk Way West Airlines, LOT.

Читайте також: Укрпошта залучить € 63 мільйони від ЄБРР на розвиток інфраструктури

Для забезпечення стабільної доставки до США Укрпошта разом з авіакомпанією Windrose Airline запустили постійну чартерну програму вантажних перевезень, лише за листопад 2020 було перевезено понад 120 тонн відправлень до США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-