Обіг ресторанів ще не повернувся до докарантинного рівня - Опендатабот

Обіг ресторанів ще не повернувся до докарантинного рівня - Опендатабот

Укрінформ
За тиждень, що минув після скасування карантину вихідного дня, обіг закладів громадського харчування поки не повернувся до докарантинних показників. 

Про це Укрінформу повідомили в сервісі моніторингу відкритих реєстраційних даних Опендатабот.

"Зараз обіги ресторанів складають лише 93% від тих, що були до введення карантину вихідного дня", - зазначили в Опендатабот за підсумками моніторингу сервісу з автоматизації ресторанів Poster.

Водночас, під час карантину вихідного дня кафе та ресторани втратили до 11% від тижневого обігу.

"Якщо ж рахувати обіг виключно за вихідні, то ресторани втрачали до 27%", - розповіли в Опендатабот.

Як повідомляв Укрінформ, уряд запровадив карантин вихідного дня з 14 до 30 листопада 2020 року, скасував - 2 грудня.

Президент Володимир Зеленський 26 листопада зареєстрував у парламенті два законопроєкти - №4430 та №4429, спрямовані на підтримку підприємців під час карантину.

Верховна Рада схвалила заходи підтримки бізнесу 4 грудня. Зокрема, депутати списали податковий борг у розмірі до 3 060 грн, не погашений станом на 1 листопада 2002 року. Також у разі запровадження жорсткішого карантину на строк до одного року відтермінують сплату податкових боргів громадян та самозайнятих осіб на суму до 6 800 грн, які виникли до 1 грудня 2020 року.

Читайте також: Разумков підписав закони, що підтримають бізнес на карантині

У разі жорсткого карантину будуть діяти декілька програм підтримки. Серед них - одноразова матеріальна допомога застрахованим особам у розмірі 8 тис. грн. Допомога може надаватися найманим працівникам, які втратили частину заробітної платні внаслідок посилення карантинних обмежень, та фізичним особам - підприємцям, які втратили частину доходу через заборону на повноцінне функціонування.

Також передбачено одноразову матеріальну допомогу юридичним особам з метою збереження робочих місць.

Крім того, запроваджується одноразова компенсація витрат юридичних осіб на сплату єдиного соціального внеску, якщо їхня діяльність буде призупинена внаслідок посилення карантинних заходів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-