Нафтогаз хоче інвестувати в освоєння чорноморського шельфу $40 мільйонів за перший рік

Нафтогаз хоче інвестувати в освоєння чорноморського шельфу $40 мільйонів за перший рік

Укрінформ
Нафтогаз вважає, що інвестиції вже в перший рік робіт на чорноморському шельфі можуть сягнути до 40 млн дол.

Про це йдеться у повідомленні Нафтогазу у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Сьогодні уряд ухвалив важливе рішення: доручив Нафтогазу провести геологічне вивчення української частини Чорноморського шельфу та надав компанії право на отримання спеціальних дозволів на освоєння нафтогазових ділянок на морі. Ми, зі своєї сторони, налаштовані рішуче і готові у найкоротші терміни розпочинати сейсмічні дослідження на морі, після вирішення офіційних процедур. Відповідно до попередніх розрахунків, інвестиції вже перший рік робіт на шельфі можуть сягнути до $40 млн», - ідеться у повідомленні.

Нафтогаз зазначає, що повинен знайти і поставити на баланс запаси газу в межах шельфу. Компанія завляє, що саме на морській території зосереджені найбільші ресурси газу нашої країни – 1-2 трлн кубометрів, а в перспективі це означає можливість видобутку до 10 млрд кубометрів на рік.

«Після отримання результатів геологічних досліджень, які планує виконати Нафтогаз, і зняття наявних ризиків, можна розраховувати на зростання вартості цього активу. Це означає можливість залучення міжнародних інвесторів, і при цьому – на кращих для України умовах. Ми впевнені, що перед Україною відкриваються потужні перспективи на шельфі. Це підтверджують успіхи наших сусідів – Туреччини та Румунії, у Чорному морі», - зазначили у Нафтогазі.

Читайте також: Кабмін дав Нафтогазу дозвіл на розробку морського шельфу

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 25 листопада 2020 року надав НАК «Нафтогаз України» без аукціону право на отримання спецдозволу на користування нафтогазоносними надрами на континентальному шельфі в межах виключної економічної зони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-