Енергоатом направив КМУ проєкт рішення про перехід в управління уряду

Енергоатом направив КМУ проєкт рішення про перехід в управління уряду

Укрінформ
ДП "НАЕК "Енергоатом" передав на розгляд Кабінету Міністрів проєкт розпорядження про передачу функцій з управління компанією уряду.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

"З метою належного виконання Указу Президента України № 406 "Про невідкладні заходи щодо стабілізації ситуації в енергетичній сфері та подальшого розвитку ядерної енергетики" від 22 вересня 2020 року "Енергоатом" підготував і направив на розгляд Кабінету Міністрів проєкт його розпорядження "Про передачу функцій з управління ДП "НАЕК "Енергоатом", - йдеться у повідомленні.

"Енергоатом" вважає, що "сукупність стратегічних завдань, що стоять перед атомною промисловістю в цілому і перед ядерною генерацією зокрема, потребують такого рішення".

"Сподіваємося, що проєкт буде розглянуто якнайшвидше", - висловили сподівання у компанії.

Читайте також: Уряд має взяти на себе функції з управління Енергоатомом – Указ Президента

Як повідомлялося, в Указі Президента № 406/2020 "Про невідкладні заходи щодо стабілізації ситуації в енергетичній сфері та подальшого розвитку ядерної енергетики" Кабмін зобов'язали пришвидшити підготовку та проведення корпоратизації ДП "НАЕК "Енергоатом", а також невідкладно опрацювати питання щодо передачі функцій з управління цим підприємством Кабінету Міністрів України. Також, відповідно до указу, Кабмін має погасити заборгованість перед держкомпаніями, що виникла власлідок покладання на них механізму ПСО на ринку електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-