Уряд визначив порядок звільнення від пенсійного збору громадян, які купують житло вперше

Уряд визначив порядок звільнення від пенсійного збору громадян, які купують житло вперше

Укрінформ
Кабінет міністрів визначив порядок звільнення від сплати пенсійного збору громадян, які купують житло вперше або перебувають у черзі на отримання житла.

Про це Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сказав під час засідання уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогоднішнім рішенням уряд визначив порядок звільнення від сплати пенсійного збору громадян, які купують житло вперше або перебувають у черзі на отримання житла", - сказав Шмигаль.

Згідно з пояснювальною запискою до проєкту постанови, актом пропонується внести зміни до Порядку сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування окремих видів господарських операцій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів від 3 листопада 1998 року.

Зокрема, пропонується встановити механізм реалізації положення щодо звільнення осіб, які придбавають житло вперше, від сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з операції купівлі нерухомого майна, передбачивши підтвердження факту придбання нерухомого майна вперше інформаціє з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Також пропонується забезпечити право осіб, які перебувають у черзі на отримання житла, на звільнення від сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з операції купівлі нерухомого майна за умови підтвердження документом, виданим органом, до компетенції якого належить ведення обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Окрім того – надати можливість суб’єктам звітування стосовно нарахування та сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій подавати звіти у вигляді електронного документа та передбачити можливість виправлення помилок нотаріусів у поданих ними звітах про укладені договори купівлі-продажу нерухомого майна та сплату збору на обов’язкове державне пенсійне страхування за попередні періоди.

Читайте також: Нацбанк очікує пожвавлення іпотечного кредитування - Шевченко

За словами Шмигаля, уряд продовжує активно працювати над зниженням іпотечних ставок, і вже нині, як і обіцяв президент, є результати. А сьогоднішнє рішення – це частина завдання, яке ставив перед владою глава держави, зазначив Прем'єр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-