Нацбанк очікує пожвавлення іпотечного кредитування - Шевченко

Нацбанк очікує пожвавлення іпотечного кредитування - Шевченко

Укрінформ
І банки, і Національний банк очікують на пожвавлення іпотечного кредитування.

Як передає Укрінформ із посиланням на допис у Фейсбуці Національного банку, про це сказав голова НБУ Кирило Шевченко під час зустрічі з керівниками установ - членів Форуму провідних міжнародних фінансових установ (FLIFI).

"Загалом зменшення ставок за іпотекою до однознакового рівня – це питання вже цього та наступного років", - вважає Шевченко.

Також зазначалося, що регулятор долучився до розроблення нового законодавства про фінансово-кредитні механізми для будівництва житла. Законодавство має зробити прозорим фінансування ринку нерухомості та посилити відповідальність забудовників.

Як повідомляв Укрінформ, за словами заступника керівника Офісу Президента Юлії Ковалів, нині у програмі доступного іпотечного кредитування для населення під 10% беруть участь п’ять банків. Серед них – і державні, і комерційні. Лише за перші два місяці існування програми видано кредитів на понад 350 млн грн. А перші 400 сімей вже змогли скористатися цією іпотекою.

Читайте також: У проєкті держбюджету-2021 передбачена житлова програма для 30 тисяч сімей - Марченко

У проєкті державного бюджету на 2021 рік передбачені програми з іпотечного кредитування та придбання житла у фінансовий лізинг, за якими придбати житло зможуть 30 тис. сімей. Про це сказав міністр фінансів Сергій Марченко 14 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-