Укравтодор вже відновив понад 2 тисячі кілометрів доріг

Укравтодор вже відновив понад 2 тисячі кілометрів доріг

Укрінформ
Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) вже відновило понад 2 тисячі кілометрів доріг. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Укравтодору у Фейсбуці.

"У верхньому шарі покриття Служби автомобільних доріг Укравтодору завершили влаштування 2022 км доріг, ще 800 км доріг – виконані у вирівнюючому шарі", - йдеться у повідомленні.

В Укравтодорі пояснюють, що влаштування верхнього шару — фінішний етап ремонту дороги. До цього на відремонтованих ділянках зняли старий асфальт, перелаштували основу дорожнього одягу та влаштували 1–2 шари дорожнього покриття. Це найдорожчі та найважчі етапи поточного середнього і капітального ремонтів.

Після цього на дорогах буде нанесено розмітку, влаштовано узбіччя і зупинки, встановлено дорожні знаки та бар’єрнї огорожі. Потім відбувається перевірка якості робіт і за умови відсутності зауважень — ділянки здаються в експлуатацію. Зафіксовані недоліки підрядники зобов’язані виправляти за власний кошт.

Лідерами за обсягим відновлення доріг є: Закарпатська область — 223,5 км; Харківська область — 221,2 км; Запорізька область — 168,8 км; Сумська область — 149,9 км; Луганська область — 133 км; Львівська область — 130,1 км.

Читайте також: Уряд планує з'єднати швидкісними дорогами всі обласні центри Західної України

Як повідомляв Укрінформ, у 2020 році Укравтодор планує збудувати чи відремонтувати 4200 км доріг державного та 2500 км доріг місцевого значення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-