Авіакомпанії світу не відновляться від наслідків пандемії до 2024 року

Авіакомпанії світу не відновляться від наслідків пандемії до 2024 року

Укрінформ
Міжнародна асоціація повітряного транспорту попереджає, що глобальний рівень пасажирських авіаперевезень не повернеться до рівня, що був до пандемії коронавірусу, щонайменше до 2024 року.

Про це повідомляє Euronews.

"Світовий авіатранспорт не повернеться до рівня до пандемії коронавірусу щонайменше до 2024 року, на рік пізніше, ніж раніше передбачалося", - повідомила Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA).

Організація очікує, що глобальна кількість перевезень впаде на 55% у 2020 році у порівнянні з 2019 роком та наголосила, що хоча пасажиропотік має зрости на 62% у 2021 році, вона все одно зменшиться майже на третину у порівнянні з 2019 роком.

"Попри те, що розвинені країни, окрім США, значною мірою успішно стримують поширення коронавірусу, у цих країнах, а також Китаї трапляються нові спалахи", - зазначає IATA.

Читайте також: В Україні цьогоріч очікується скорочення авіаперевезень утричі - Криклій

"Крім того, у багатьох країнах, що розвиваються, наразі мало ознак успішного стримування вірусу, а ці країни у поєднанні з США становлять 40% світового ринку авіаперевезень", - заявили в організації.

Згідно з даними Worldometer, у світі підтверджено 16 689 533 випадки зараження коронавірусом, зокрема 657 502 летальних, одужала 10 275 291 особа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-