У Нацраді реформ сподіваються, що новий головний банкір не підведе

У Нацраді реформ сподіваються, що новий головний банкір не підведе

Ексклюзив
Укрінформ
Призначення Кирила Шевченка на посаду голови Національного банку інституційно нічого не змінило в діяльності НБУ, банк як і раніше захищений законом від будь-яких політичних впливів.

Про це заявив заступник голови виконавчого комітету Національної ради реформ Олександр Ольшанський у коментарі Укрінформу.

«Ми всі сподіваємося, що новий головний банкір не підведе і продовжить стабільну й відповідальну політику НБУ. Окремо хочу сказати щодо незалежності НБУ - інституційно нічого не змінилося і НБУ як і раніше захищений законом від будь-яких політичних впливів. А з огляду на репутацію нового глави, немає ніяких передумов сумніватися в цьому питанні», - зазначив Ольшанський.

Він підкреслив, що голова НБУ - вкрай відповідальне призначення, на цій посаді потрібна людина з кришталевою діловою репутацією, людина, якій довірятимуть і в Україні, і у світі.

«І ми (Офіс ради реформ) з цього приводу декілька разів консультувалися з різними людьми - представниками бізнес-асоціацій, банкірами, інвесторами. Багато з них говорили, що Кирило Шевченко був би хорошим вибором», - розповів заступник голови виконавчого комітету Нацради реформ.

Читайте також: Рада призначила Шевченка главою Нацбанку

Він додав, що колишній заступник голови Ощадбанку Олександр Гришко теж дав «найвищу оцінку» професійним і діловим якостям Кирила Шевченка.

Як повідомлялося, Верховна Рада 16 липня підтримала призначення Кирила Шевченка на посаду голови Нацбанку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-