Ціни на абрикоси залишаються на рівні минулого року

Ціни на абрикоси залишаються на рівні минулого року

Інфографіка
Укрінформ
Станом на середину другого тижня липня українські абрикоси реалізовуються в середньому по 25 грн/кг, роком раніше гуртові ціни на ці кісточкові коливалися приблизно в тому ж ціновому діапазоні, що й сьогодні.

Про це повідомляє Українська плодоовочева асоціація (УПОА).

"Сезон місцевих абрикосів цьогоріч в Україні розпочався в середньому на 8-10 днів пізніше, ніж у 2019-му, внаслідок несприятливих погодних умов. Низькі температури повітря та проливні дощі, які фіксувалися в більшості регіонів України у травні та червні затримали дозрівання не тільки абрикосів, але й інших кісточкових фруктів, включаючи черешню, персик та сливу. Більш того, цьогоріч виробники повідомляють про значне зниження врожаю кісточкових в результаті квітневих та травневих заморозків, а деякі фермери взагалі говорять по втрату 100% урожаю абрикосів. Відповідно, оператори ринку очікують, що ціни на абрикос протягом цього сезону утримаються на значно вищому рівні у порівнянні з показниками минулого року", - зазначили у профільній асоціації.

Читайте також: Стало відомо, які агрокультури найбільше постраждали від заморозків в Україні

Однак, як зауважили в УПОА, складності для українських фермерів не закінчуються зниженням врожаю та затримкою сезону місцевих абрикосів. В Україні на сьогоднішній день катастрофічно низький рівень маркетингу.

«Сьогодні, в Україні не існує місцевих брендів абрикоса, які б реалізовували свою продукцію в індивідуальній упаковці через роздрібні мережі. Більш того, виробники майже не дивляться в бік інтенсивних технологій вирощування абрикосів, які не тільки є економічно вигіднішими, але й дозволяють вирощувати фрукти найвищої якості. Відповідно, сьогодні на ринку України переважає імпортна продукція, якість якої на порядок вища у порівнянні з українською. Тому не дивно, що споживачі віддають перевагу саме завезеному з інших країн абрикосу, і готові платити більше за якісну продукцію», – коментує ситуацію директор з розвитку УПОА Катерина Звєрєва.

Як повідомлялося, у 2019 році Україна імпортувала 7,4 тис. тонн абрикосів, на суму 5,9 млн доларів США. Основними країнами постачальники були Греція, Іспанія, Молдова, Узбекистан та Туреччина.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-