В Україну прибув контейнерний поїзд із Уханю

В Україну прибув контейнерний поїзд із Уханю

Укрінформ
АТ "Укрзалізниця" 6 липня 2020 року прийняла вантажний контейнерний поїзд з міста Ухань (КНР).

Про це повідомляє пресслужба АТ "Укрзалізниця".

"На станцію Київ-Ліски 6 липня 2020 року прибув перший поїзд з міста Ухань, що знаходиться в провінції Хубей Китайської Народної Республіки. У складі поїзда перевезено 43 сорокафутових контейнери з сульфатом магнію, обладнанням, алюмінієвими рамами, одноразовими шприцами, флаконами ПЕТ, іншими виробами легкої промисловості", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це вже другий прямий контейнерний поїзд з Китаю, що привіз товари в Україну.

Маршрут поїзда проліг через території чотирьох країн і склав понад 9,5 тис. км. Розрахунковий час на подолання цієї відстані складає близько 15 діб.

"Плануємо, що поїзди з КНР курсуватимуть щотижнево з подальшим збільшенням періодичності. Раніше територією України залізничним транспортом здійснювались лише транзитні перевезення вантажів у сполученні Китай – країни Західної Європи – Китай. Наразі ми розглядаємо ще низку нових маршрутів контейнерних поїздів», — зазначив в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Іван Юрик.

Читайте також: В Укрзалізниці планують приймати регулярні контейнерні поїзди з Китаю

Як повідомлялося, 8 червня Укрзалізниця прийняла перший пілотний контейнерний поїзд зі станції Яньтай (Китай). У складі поїзда перевезено 41 сорокафутовий контейнер. Поїзд привіз до України взуття, бурильні труби, комп'ютерний томограф та збірні вантажі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-