Східному ГЗК продовжили ліцензію на переробку уранових руд

Східному ГЗК продовжили ліцензію на переробку уранових руд

Укрінформ
Державна інспекція ядерного регулювання України продовжила ліцензію на провадження діяльності з переробки уранових руд ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат".

Про це повідомляється на сайті Міністерства енергетики.

"Державна інспекція ядерного регулювання України продовжила ліцензію на провадження діяльності з переробки уранових руд ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат". Відповідне рішення було прийнято Держатомрегулювання 22 червня, після певної затримки. Тож СхідГЗК може безперешкодно продовжувати свою роботу", - йдеться у повідомленні.

У міністерстві нагадали, що 12 червня Держатомрегулювання не продовжило термін ліцензії для ДП "Східний гірничо-збагачувальний комбінат", посилаючись на те, що у керівника підприємства відсутній допуск до особливих робіт першої категорії. Міністерство енергетики невідкладно відреагувало на відмову і 16 червня призначило т.в.о. директора ДП "СхідГЗК" Віктора Пухальського, який має відповідний допуск.

Читайте також: Міненерго розробить план підвищення ефективності для Схід ГЗК

Як повідомлялося, ДП “Східний гірничо-збагачувальний комбінат” видобуває уранову руду, що використовується для виробництва ядерного палива для українських атомних станцій. ДП розташоване поблизу міста Жовті Води Дніпропетровської області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-